Bel onze klantenservice: 033 - 470 13 03 Inloggen op Mijn Ska
 
033 - 470 13 03 Menu
 
U bent hier: Home / Wat bieden wij / Buitenschoolse opvang (4-12) / Activiteitenprogramma

Activiteitenprogramma

Hier vindt u een overzicht van onze activiteitenprogramma's van de afgelopen tijd.

Het bso-thema van dit moment is: Samen op de Wereld.

Hoe heurt het eigenlijk?

Hoe gedraag je je in een poepie-sjiek restaurant? Welke kleren draag je bij verschillende gelegenheden? Hoor je een cadeau eigenlijk wel direct uit te pakken? Ook serieuzere zaken kwamen aan bod, natuurlijk verpakt in leuke activiteiten en workshops. We bespraken aan het begin van het schooljaar de omgangsregels op de bso, aan de hand van onze 'gouden regels'-pictogrammen. Ook haakten we in op de campagne 'De scholen zijn weer begonnen'; automobilisten wordt gevraagd alert te zijn, maar wat kun je als kind doen om veilig te zijn in het verkeer? En hoe heurt het eigenlijk in de sport; wat zijn de spelregels en hoe gedraag je je écht sportief? 

Natuurlijk!

Hutten bouwen, met z'n allen picknicken, je eigen journaal maken met professionele apparaatuur, uitstapjes naar landgoed Schothorst en de struintuin in Leusden, waterdiertjes vangen en nog veel meer avontuurlijke, groene activiteiten. Het thema voor het bso-zomervakantieprogramma was 'Natuurlijk!'  

Feest!

Koningsbal, verkleedzakspel, gezonde feesttaartjes maken, dansworkshops voor alle kinderen, picknickparty, graffitiworkshop op de tienergroepen en nog veel meer creatieve, culinaire, sportieve en uitdagende activiteiten kwamen aan bod bij het thema Feest

Laat je zien!

Kan jij voetballen als Messi? Sta je altijd voor iemand klaar? Of ben jij vaak in de natuur te vinden? Ben je een ster in rekensommen maken? Of schilder je net zo mooi als Picasso? Iedereen heeft een talent! We zijn niet allemaal hetzelfde. Gelukkig maar, anders zou het heel saai zijn. Wees trots op jezelf, je mag zijn wie je bent! Wat wil jij van jezelf laten zien? Bij het thema Laat je zien konden de kinderen zichzelf laten zien of juist ontdekken wie zij zijn en waar zij goed in zijn. 

Samen op de Wereld

Acties voor goede doelen, proefjes over duurzaamheid, wenskaarten versturen en knutselen met kosteloos materiaal. De  kinderen ervaarden bij dit thea dat zij niet alleen, maar Samen op de Wereld zijn!

WoordenLab

Wie woorden zegt, zegt boeken en verhalen. Maar hoe worden boeken eigenlijk gemaakt? En wat als je niet goed ziet?  Hoe worden de tekeningen bij verhalen gemaakt? En waarom kan je niet iedereen verstaan? Hoe zou het  zijn om één dag geen woorden en letters te hebben? De kinderen ontdekten bij het thema WoordenLab alles wat met woorden te maken heeft en dan in de breedste zin van het woord. 

Ska Sportzomer

Het bso-vakantieprogramma stond zomer 2016 in het teken van SPORT! We haakten aan bij grote evenementen als de Olympische Spelen en de Tour de France. Er stonden elke dag sport- en spelactiviteiten op het programma en daarnaast leefden we ons ook creatief en culinair uit.

Natuur

Bij de Ska hebben we veel aandacht voor natuurbeleving. We hebben er zelfs een aparte (mini-)website aan gewijd: www.ska.nl/ontdektuinen. Kinderen die veel buiten zijn in een groene omgeving ontwikkelen zich beter en kunnen zich beter concentreren. Het is goed voor hun gezondheid en - het allerbelangrijkste - het geeft ze enorm veel plezier. In en rond de meivakantie 2016 was het thema van het Ska-brede vakantieprogramma 'Natuur'. Hoogtepunt was het 2-daagse kamp voor de 8-plussers.

Duurzaam, gezond en fit!

Knutselen met herbruikbare materialen, kleding pimpen, lekker bewegen, gezonde snacks bereiden. Ons activiteitenprogramma in de voorjaarsvakantie 2016 stond staat in het teken van 'Duurzaam, gezond en fit!'. 


Techniek is tof!

Een knikkerbaan bouwen, licht vangen in een plastic fles, je eigen verf maken, kooktechnieken, een tuintje op zonne-energie aanleggen… Het draaiboek puilt uit van de activiteiten, workshops en uitstapjes op het gebied van natuurwetenschap en techniek. Ze worden aangeboden door onze eigen bso-medewerkers en door o.a. Doezo!, Professor Loep, het CNME en Smulweb. Techniek is tof!

Illustraties: Nelleke Kaldeway

Verloren Verhalen

Een leeg boekenkaft vormt het startpunt voor een avontuurlijke zomervakantie. De kinderen gaan op zoek naar de Verloren Verhalen. Via een magisch deurtje kruipen ze elke week naar een andere wereld. 


In the spotlight!

Muziek, zang en dans, theater, film & fotografie, sport & spel. Het bso-thema is in mei en juni: ‘In the spotlight!’ Of je nu graag in de schijnwerpers staat of liever achter de schermen actief bent, er valt weer van alles te beleven bij de Ska!


 

Heel Ska bakt!

 

Bij 'Heel Ska bakt!' draait alles om bakken en koken. Een stamppottenbuffet, cupcakes maken en versieren, koken voor de buurt bij Resto VanHarte, koekjes bakken met Leerhotel het Klooster, fruitchips maken, kruiden kweken, hartige taarten bakken. Maar ook muziek maken met kookgerei, servettenvouwen, schorten versieren, ‘smaakpolitie’ spelen, enzovoort enzovoort.

 


Natuur & Techniek

We verdiepten ons in het najaar van 2014 in ‘Natuur & Techniek’. Voor elke leeftijdsgroep waren er iedere dag leuke activiteiten. Proefjes doen, experimenteren, lekker het bos in om spullen te verzamelen voor de herfsttafel, vogelhuisjes timmeren en een natuurkijkdoos maken, een natuurquiz, bootcamp, herfsthapjes maken en nog veel meer!

oh zit dat zo

Joris en de Oepsdraak

Amersfoort wordt bedreigd door een draak, die eigenlijk heel onhandig is en geen kwaad wil. Om Amersfoort te beschermen, gaat Joris hem helpen, samen met de kinderen. Daarvoor moeten ze van alles te weten komen over de stad Amersfoort! (Zomer 2014)

oepsdraak

 

Spacelab

Ga mee de ruimte in en ontdek van alles over het heelal! We doen proefjes en experimenten. We organiseren zelfs een uitvinderswedstrijd. En in de vakantie bouwen we ons eigen ruimteschip!

spacelab

Wereldwijs

Pak je koffer maar in, leg je paspoort klaar. We gaan op reis langs alle werelddelen! 

wereldwijs

Werk in Uitvoering

Een greep uit de activiteiten: bouwen met sloophout (in de herfstvakantie), kapla bouwwedstrijd, vliegtuigjes vouwen, acrobatiek, huis van koek maken, toren van soesjes bouwen, robot bouwen en een muizenhuis maken en inrichten.

werk in uitvoering

Kraak de code

kraak de code

Rode draad was een spannende opdracht voor de bso-kinderen. Zij mochten hoofddetective Geronimo Bond helpen een code te kraken.

Save