Feest! - Nieuwland, Kattenbroek en Hoogland

Feest! - Nieuwland, Kattenbroek en Hoogland

Maandag 24 april

Don't fight, make art Cooldown

Don't fight, make art Cooldown

Deze activiteit is voor hele stoere jongens en meiden. Pak je lievelingskleuren en een houten plaat en begin aan jouw stoerste tag ooit. 

Altijd reden voor taart

Altijd reden voor taart

Jarig, getrouwd of zomaar een feestje? Taart is altijd een goed idee. Je hebt veel verschillende taarten: slagroomtaart, marsepeintaart, noem het maar op. Vandaag maken jullie een taart die vooral heel mooi is. 

Schuimparty

Schuimparty

Dat is pas een leuk feestje. Met jullie zelfgemaakte schuimblazer maak je de beste en leukste bellen. Have fun! 

Dancing queen/king

Dancing queen/king

Een dansdocent van Dance Centre Amersfoort komt speciaal voor jullie langs voor een te gekke dansworkshop. Binnen een uur zijn jullie echte dancing queens en kings. 

 
Verkleedzakspel

Verkleedzakspel

Hét spel dat niet mag ontbreken op een feestje: stoelendans maar dan net even anders. Muziek, een zak met kleren en gekke foto’s. Plezier gegarandeerd!

Goed of fout?

Goed of fout?

Tijdens dit spel leer je van alles over de feestdagen. Je hoeft niet stil te zitten en te luisteren, want je bent ondertussen lekker in beweging. 

Dinsdag 25 april

Pimp je kleding

Pimp je kleding

Bij feest horen feestelijke kleding. Weet je dat shoppen daar helemaal niet voor nodig is? Pimp je oude kleding en je ziet er weer uit als nieuw. Jij bent klaar voor een feestje!

Diamantroof

Diamantroof

Bewakers opgelet! Er zijn dieven die de juwelen uit de winkel willen stelen. Vang de dieven en breng de juwelen in veiligheid. 

Torenbal

Torenbal

8 lege melkpakken en een bal. Bij wie blijft de toren het langste staan? 

Laat je horen!

Laat je horen!

Wat zou je het liefste doen op de bso? Hoe gaan we met elkaar om? Wat zou je veranderd willen hebben? Dit is je kans op je stem te laten horen. De vertegenwoordigers van de kinderraden gaan langs bij de directeur om jouw ideeën te bespreken!

Op bezoek bij de directeur

Op bezoek bij de directeur

Vertegenwoordigers van de kinderraden per stadsgebied gaan vandaag met de directeur van Ska Kinderopvang praten over wat de kinderen zélf belangrijk vinden op de bso.

Woensdag 26 april

Let's make a picknick

Let's make a picknick

Maak de lekkerste salade, tover de leukste kleden en slingers uit de kast en wens mooi weer! Vandaag maken we een picknick.

Koningsbal

Koningsbal

Geen chique bal met dansers, maar een leuk spelletje. Eén speler heeft een lintje om het hoofd, diegene is de koning. De andere spelers proberen de bal over te gooien naar elkaar zonder dat de tegenpartij de bal te pakken krijgt. 

Ben jij de beste Ninja?

Ben jij de beste Ninja?

Aanvallen en verdedigen… Let goed op! Als je aangeraakt bent, ben je af. Wie blijft er als laatst over? 

Picknick-party

Picknick-party

Na alle voorbereidingen kan het feest beginnen. Nodig je ouders, de kinderen van het kinderdagverblijf en hun ouders uit en geniet! 

Vrijdag 28 april

Divali lampjes

Divali lampjes

Divali is één van de belangrijkste feesten in het hindoeïsme. Het betekent letterlijk ‘een rij lichtjes’. De mensen in India vieren dit feest met Diya’s, kleine olielampjes gemaakt van klei. Het hele huis en het erf staan dan vol met deze lampjes en straks de bso’s ook!

Kapitein op het schip

Kapitein op het schip

Er was eens een kapitein… en die moest bij de koning komen...! Hij zei tegen de kapitein.....ik wil dat je voor me naar het noorden gaat. Een spannend verhaal waarin commando’s zijn verstopt. Kan jij ze allemaal opvolgen?