Bso-thema Groen doen

Groen doen

Direct na de voorjaarsvakantie zijn we op onze bso’s gestart met het thema Groen doen. Dit thema loopt door in de meivakantie. We bieden in de vakantie alle dagen een aantal dezelfde activiteiten aan. De kinderen kiezen elke dag zélf aan welke groene, gezonde, actieve duurzame activiteiten, workshops of uitjes ze meedoen. Daarnaast is er ruimte voor activiteiten die door de teams zelf – met inbreng van de kinderen -  georganiseerd worden.

Programma meivakantie

Elke dag staan onderstaande workshops en uitjes op het programma; de kinderen kiezen elke dag zelf waar ze aan meedoen.

Voor alle leeftijden:

  • Gezonde, Italiaanse wrap maken
  • Met duurzame materialen een echte flipperkast bouwen
  • Buiten in de natuur blijf je fit! In het park of in de wijk spelen we het stippenspel. Verstoppen, vinden en zo veel mogelijk stippen verzamelen!
  • Wij gaan naar buiten op zoek naar takken, bladeren en veren en gebruiken deze materialen om mee te weven.
  • Buiten spelen in de natuur: dat kan perfect bij natuurspeelplaats Lageweg in Liendert. Er is een waterpomp, een doolhof, tunnels, evenwichtsbalken over het water, een klimtoren en schommels. 

Voor de achtplussers:

  • Uitje naar de educatieve escaperoom van bibliotheek Eemland, aan de Amsterdamseweg. Daar gaan de kinderen de wereldberoemde kat Mittens zoeken en terugbrengen naar zijn baasje.

Download hier het programma van de meivakantie

Kinderparticipatie

Ook in de meivakantie komt de centrale kinderraad weer bij elkaar op het servicecentrum voor overleg met de directeur van Ska, Louise Joosten. Voor de vakantie bespreken de achtplussers in de lokale kinderraad al welke onderwerpen ze op de agenda willen zetten. De jongere kinderen kunnen hun stem laten horen via diverse creatieve werkvormen. (www.ska.nl/samenopdewereld)

Ook voor 'niet-klanten'

Ben je geen klant van ons en wil je je kind toch mee laten doen met ons leuke programma of heb je (onverwacht) opvang nodig? Dan is onze incidentele opvang iets voor jóu!

Bent je klant van Ska maar heb je alleen een schoolwekenpakket? Meld je kind toch aan!

Heb je een schoolwekenpakket? Dan kun je je kind toch aanmelden voor een dagje (of meer) extra opvang in de vakantie.  

Wij helpen je graag!

Heb je vragen of wil je hulp bij het aanvragen van de vakantie-opvang? Neem dan contact me ons op; wij helpen je graag!