Samen op de wereld - Vathorst, Hooglanderveen en Nijkerk

Laat je zien - Vathorst, Hooglanderveen en Nijkerk

Maandag 27 februari

Toffe traktatie

Toffe traktatie

Tijdens de talentenshow kunnen we de ouders natuurlijk niet zonder hapjes laten zitten. We maken toffe traktaties van fruit die we kunnen uitdelen tijdens het showen van onze talenten!

Ochtend: De lente in je bol

Ochtend: De lente in je bol

Het is bijna lente! Het seizoen van de mooie gekleurde bolletjes die weer uitkomen. We maken van papier zelf een mooie lentebol, heel makkelijk; deze hoef je geen water te geven!

Middag: Neem je talent mee

Middag: Neem je talent mee

Ben je goed in goochelen, gitaar spelen, schaken of korfballen? Vandaag mag iedereen iets meenemen waar hij of zij goed in is. Je kunt heel de dag door oefenen om aan het einde van de dag een spetterende show te kunnen geven! 

Ska’s got talent

Ska’s got talent

Dit is hét moment van de dag! Tijdens Ska’s Got Talent mag jij optreden met jouw talent. Met z’n allen maken we er een geweldige show van!

Dinsdag 28 februari

Fruitige sap

Fruitige sap

Hou je meer van rood, van geel of oranje? Je mag zelf kiezen wat voor kleurrijk, fruitige sapje je maakt!

Ochtend: Wie of wat ben ik?

Ochtend: Wie of wat ben ik?

Ben ik een dier? Leef ik in de zee? Ben ik een zoogdier? Raad jij zo snel mogelijk wie of wat de ander is?

Middag: Wall of fame

Middag: Wall of fame

Neem een foto van jezelf mee en vouw deze dubbel. We kunnen zo de andere kant zelf tekenen. De kunstwerken worden op de wall of fame van de bso gehangen, waarop iedereen natuurlijk een plekje verdient!

Woensdag 1 maart

Bakkerij Ska

Bakkerij Ska

Bakkersmuts op en schort om! Vandaag toveren we de bso om tot bakkerij. Met z’n allen maken we heerlijke banaan-bosbessen-muffins!

Ochtend: Rammelaar maken

Ochtend: Rammelaar maken

Wat is een feestje zonder muziek? We maken onze eigen rammelaar voor het carnavalsfeest! Hoe zorg je voor het beste geluid?

Middag: Ecologische Schminkfabriek

Middag: Ecologische Schminkfabriek

Wat zit er eigenlijk in de schmink die je bij de winkel koopt? Wat is het effect daarvan op het milieu? Hoe is schmink eigenlijk ontstaan en waarom? En wat doe jij eigenlijk om goed te zijn voor het milieu? We gaan terug in tijd, maken een reis om de wereld én bespreken wat we allemaal kunnen doen om lief te zijn voor het milieu! Niemand gaat onversierd of zonder een potje zelfgemaakte eco-schmink naar huis!

Donderdag 2 maart

Gebakken appels

Gebakken appels

Hoe eet jij meestal je appels? Geschild of in stukjes? Vandaag eet je een appel zoals je die nog nooit hebt gegeten!

Ochtend: Slingers maken

Ochtend: Slingers maken

Zonder versiering geen carnavalsfeest! We versieren de bso-ruimte met onze zelfgemaakte slingers.

Middag: Sport en spel

Middag: Sport en spel

Een sportquiz als warming up en dan kan het echte werk beginnen… Hoepeldans, diamantenrace, kat en muisspel of altijd al een keer willen hockeyen of rugbyen? Voor elke leeftijd is er iets actiefs te doen! 

Vrijdag 3 maart

Dips uit alle windstreken

Dips uit alle windstreken

Griekse, Mexicaanse, Marokkaanse en Indiase dipsauzen staan op het menu tijdens het carnavalsfeest. Niet uit een potje, maar zelfgemaakt. Lekker om komkommer, worteltjes, paprika en cherrytomaatjes in te dippen!

Ochtend: Superheld

Ochtend: Superheld

Wie zou jij graag willen zijn op het carnavalsfeest? Maak je kostuum van verschillende materiaal en kruip in de huid van je superheld! 

Middag: Carnaval

Middag: Carnaval

 Eindelijk is het dan zover… we gaan carnavallen! Trek je kostuum aan, bouw de bso om tot een feestlocatie, bereid de hapjes voor en de spelletjes kunnen beginnen. Feest jij met ons mee?