Yoga op de bso

Kinderyoga op de bso

Op al onze bso's kun je je kind inschrijven voor kinderyoga. De lessen worden gegeven door Daniëlle de Graaf van Dananda. De kinderyoga wordt - bij voldoende belangstelling - aangeboden op 4 bso’s, verspreid over de stad. Onze medewerkers brengen kinderen van de andere bso’s in de buurt hier naar toe.

Wat is kinderyoga

Bij kinderyoga leren kinderen op een speelse manier wat bepaalde lichamelijk acties met je emoties en met de ademhaling doet. We gaan bijvoorbeeld  liedjes zingen en stampen op de grond om te aarden. Of bloeien als een bloem, wuiven in de wind als een rietstengel. Tijdens en aan het eind van de les nemen we regelmatig de tijd om uit te rusten en stil te liggen op ons matje. 

Kinderyoga zorgt voor:

  • Een goede lichaamshouding
  • Betere motorische vaardigheden
  • Een goede weerstand
  • Bevordering van de werking van spieren, organen en de bloedsomloop
  • Bevordering van zelfvertrouwen, ademhaling, het bewustzijn, concentratievermogen en emotionele groei

Praktische informatie

De yogales duurt drie kwartier tot een uur. Een serie workshops bestaat uit 10 yogalessen. Bij minimaal 5 inschrijvingen per les gaat de workshop kinderyoga door. De groepen bestaan uit maximaal 10 kinderen. 

De kinderen hoeven alleen maar schone gymkleding aan te hebben tijdens de yoga, bijvoorbeeld een makkelijke broek en een shirtje. In ieder geval geen spijkerbroek of andere strakke broeken of rokjes. Het is fijn als ze sokken bij zich hebben voor als we even uitrusten. Yogamatjes zijn aanwezig.

Wat kost het?

De kosten voor de serie van 10 lessen zijn € 80.- per kind. Dit is inclusief 1 ouder-kind les. Daarnaast betaal je de kosten voor buitenschoolse opvang.

Meer informatie en inschrijven

Voor meer informatie, bijvoorbeeld over de middag waarop de kinderyogalessen gegeven worden en de start van een nieuwe serie lessen, kun je mailen naar Linda van Westerlaak: l.vanwesterlaak@ska.nl

Inschrijven kan via de website www.dananda.nl/kinderyoga