Bel onze klantenservice: 033 - 470 13 03 Inloggen op Mijn Ska
 
033 - 470 13 03 Menu
 
U bent hier: Home / Wat bieden wij / Peuterwerkplaats/voorschool (2-4) / Voor en Vroegschoolse Educatie (VVE)

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

Op al onze kinderdagverblijven, peuterwerkplaatsen en voorscholen stimuleren wij de ontwikkeling van de kinderen met erkende voorschoolse educatieve programma's als Uk & Puk en Piramide. Hiermee bieden wij ieder kind de kans zich te ontwikkelen, zowel kinderen die een duwtje in de rug nodig hebben als kinderen die behoefte hebben aan extra uitdaging.

Recht op Voorschoolse Educatie

Soms kan een kind wat extra ondersteuning in zijn ontwikkeling gebruiken. Een goede basis zorgt ervoor dat het straks goed mee kan komen op school. Peuters met een verhoogd risico op een ontwikkelingsachterstand krijgen van het consultatiebureau een Verklaring voor deelname aan VVE.

Als uw kind een VVE-indicatie heeft, heeft het recht op 10 uur voorschoolse educatie. Uw kind kan dan 4 ochtenden per week naar de peuterwerkplaats of voorschool. U betaalt hiervoor een laag bedrag. Uw kind volgt hetzelfde programma als de andere kinderen. Samen met u werken wij aan het extra stimuleren van de ontwikkeling van uw kind, thuis en op de peuterwerkplaats of voorschool. Samen met u zorgen wij voor een uitgebreide overdracht naar de basisschool.

Combinatie met het kinderdagverblijf

Schikt 4 ochtenden peuterwerkplaats of voorschool u niet in verband met uw werk? Wij bekijken graag met u wat er mogelijk is. Misschien kiest u bijvoorbeeld liever voor een combinatie van de peuterwerkplaats/voorschool met het kinderdagverblijf. Zo krijgt uw kind toch 10 uur voorschoolse educatie.