Voor en Vroegschoolse Educatie (VVE)

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

Op al onze kinderdagverblijven en speelleergroepen stimuleren wij de ontwikkeling van de kinderen met erkende voorschoolse educatieve programma's als Uk & Puk en Piramide. Hiermee bieden wij ieder kind de kans zich te ontwikkelen, zowel kinderen die een duwtje in de rug nodig hebben als kinderen die behoefte hebben aan extra uitdaging.

Ska Kinderopvang peuters fiets

Recht op Voorschoolse Educatie

Soms kan een kind wat extra ondersteuning in zijn ontwikkeling gebruiken. Via het consultatiebureau krijgt het dan een Verklaring voor deelname VVE (VE-indicatie). Een goede basis zorgt ervoor dat hij of zij straks goed mee kan komen op school. 

Als je kind een VE-indicatie heeft, mag hij of zij 4 ochtenden per week naar de speelleergroep (=10 uur). Je betaalt hiervoor een laag bedrag. Je kind volgt hetzelfde programma als de andere kinderen. We hebben extra aandacht voor de ontwikkeling en geven jou  tips voor thuis. Ook zorgen wij samen met jou voor een uitgebreide overdracht naar de basisschool.

Combinatie met het kinderdagverblijf

Schikt 4 ochtenden speelleergroep je niet in verband met je werk? Wij bekijken graag met je wat er mogelijk is. Op een aantal van onze locaties kun je kiezen voor een combinatie van de speelleergroep met het kinderdagverblijf. Zo krijgt je kind toch 10 uur voorschoolse educatie.