Bel onze klantenservice: 033 - 470 13 03 Inloggen op Mijn Ska
 
033 - 470 13 03 Menu
 
U bent hier: Home / Wat bieden wij / Tarieven / Kinderopvangtoeslag

Kinderopvangtoeslag

Als u werkt, een opleiding volgt, een traject naar werk of een inburgeringscursus volgt, en uw eventuele partner ook, kunt u kinderopvangtoeslag* krijgen. Op www.toeslagen.nl kunt u zien of u recht heeft op de kinderopvangtoeslag.

*Gaat uw kind naar de peuterwerkplaats of voorschool en komt u niet in aanmerking voor de kinderopvangtoeslag, dan betaalt u een inkomensafhankelijke bijdrage. Wij brengen u een laag tarief in rekening, dankzij subsidie van de overheid. Deze subsidie geldt voor kinderen vanaf 2,5 jaar.

Kinderopvangtoeslag is afhankelijk van uw inkomen

De kinderopvangtoeslag is minimaal 33,3% van het maximum uurtarief. Afhankelijk van uw inkomen kan het percentage oplopen tot 94%. Voor uw 2e en volgende kind ligt dit tussen de 64% en 95%. Welk percentage voor u geldt, kunt u bekijken in de kinderopvangtoeslagtabel. Ons uurtarief zit boven het maximum uurtarief dat de overheid heeft vastgesteld. Over het deel boven het maximum uurtarief krijgt u geen toeslag. In onze rekentool houden wij hier rekening mee. U ziet dus wat u bij ons daadwerkelijk netto per maand betaalt.

Verzamelinkomen

De kinderopvangtoeslag wordt berekend op basis van de hoogte van uw verzamelinkomen (door de Belastingdienst voor het lopende jaar ook wel het toetsingsinkomen genoemd). Uw verzamelinkomen is het gezamenlijke bruto jaarinkomen van u en uw eventuele partner, minus aftrekposten (bijvoorbeeld hypotheekrente).  Op de site van de Belastingdienst vindt u een rekenhulp om uw verzamelinkomen te berekenen: www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toetsingsinkomen

Maximum aantal uren per maand

Het recht op kinderopvangtoeslag is gekoppeld aan het aantal uren van de partner die het minst werkt. Bij opvang op het kinderdagdagverblijf heeft u recht op 140% van de gewerkte uren. Bij buitenschoolse opvang op 70% van die gewerkte uren. U kunt per kind voor gemiddeld maximaal 230 uur per maand kinderopvangtoeslag krijgen. Kijk voor meer informatie op www.toeslagen.nl.

Bewaren