Tienergroep (10-14)

Tienergroep (10 - 14)

Veel kinderen in de hoogste groepen van de basisschool vinden zichzelf te groot voor de bso. Daarom hebben wij een aantal tienergroepen. Ook kinderen die al in de brugklas of de 2e klas van de middelbare school zitten, zijn bij ons van harte welkom!

Eigen plek

Op de tienergroep hebben de kinderen hun eigen ruimte, die ze zelf helpen inrichten en aankleden. Zo wordt het ook echt hun eigen plek. Hier kunnen ze kletsen, chillen, sporten, koken, creatief bezig zijn, een gezelschapsspel doen, gamen op de computer of onder toeziend oog hun huiswerk maken.

Zelfstandigheid en participatie

In de tienergroep begeleiden wij de kinderen naar steeds meer zelfstandigheid. We betrekken de kinderen bij het bedenken van activiteiten en laten hen die in teamverband zelf organiseren.

Mogelijkheid voor huiswerkbegeleiding

In een aparte ruimte kan je kind rustig huiswerk maken. Bovendien bieden wij bij voldoende belangstelling huiswerk- en studiebegeleiding. Medewerkers van een huiswerkinstituut leren de kinderen die bijna naar de middelbare school gaan of daar net opzitten, hun huiswerk te plannen en te organiseren. Ook helpen zij zo nodig bij het voorbereiden van een werkstuk of spreekbeurt of zij spijkeren je kind bij in een bepaald vak. Voor meer informatie, bijvoorbeeld over de kosten, kun je contact met ons opnemen.

Op welke vestigingen?

Klik op hier om te zien op welke bso's wij tienergroepen hebben. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Wat kost het?

Je betaalt het bso-tarief. Als je kind nog op de basisschool zit, kun je aanspraak maken op de kinderopvangtoeslag. Voor middelbare scholieren is dit helaas niet mogelijk. Voor huiswerk- en studiebegeleiding betaal je een extra bedrag per maand.

Bewaren