Gezonde kinderopvang

Jong geleerd is oud gedaan, en dat geldt zeker voor een gezonde leefstijl. Gezond, lekker eten en voldoende bewegen zijn een natuurlijk onderdeel van alles wat er gebeurt bij Ska Kinderopvang.

Gezonde voeding

Water, een gezonde dorstlesser!

Wij geven de kinderen geen diksap en aanmaaklimonade. Deze drankjes bevatten erg veel suiker en dus calorieën. Dat kan leiden tot overgewicht en tandbederf. We bieden kraanwater aan dat we vaak een smaakje geven met bijvoorbeeld schijfjes verse appel of komkommer. We bieden de kinderen daarnaast lauwe, lichte thee zonder suiker aan. 

Vers fruit en rauwe groente

Als tussendoortje geven we vooral fruit en rauwe groente. We betrekken kinderen door ze te laten helpen bij het klaarmaken ervan. Bij veel van onze kindcentra hebben we een moestuin, waar de kinderen zelf groente en fruit verbouwen. 

De oudere bso-kinderen besluiten vaak spontaan om te gaan bakken en kokkerellen en weten al goed wat gezonde keuzes zijn!


Niet-eetbare traktaties

Feestjes vieren we gezond.  Daarom vragen we aan ouders om traktaties klein en niet te calorierijk te maken. Niet-eetbare traktaties zijn een leuk alternatief, zoals stickertjes, vingerpopjes, uitdeelboekjes of badeendjes. 

Lekker bewegen

Rennen, ravotten een balletje trappen… Hinkelen, klimmen, koppeltje duikelen… Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun spierkracht, motoriek en behendigheid. Wij bieden sport- en spelmaterialen aan en dagen ze uit tot sportieve prestaties, hoewel het bij ons nooit echt om de resultaten gaat. Het proces vinden wij het allerbelangrijkste: het plezier van het bezig zijn, het lol hebben in je eigen ontwikkeling. Dát stimuleren we!