Gezonde kinderopvang

Ska de Gezonde Kinderopvang

Ska Kinderopvang mag zich met trots Gezonde Kinderopvang noemen. Maar wat is Gezonde Kinderopvang en waarom vinden wij dit belangrijk?

Gezonde Kinderopvang is een initiatief van de ministeries VWS (Volksgezondheid Welzijn en Sport) en SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Landelijke kennis-en onderzoeksinstituten werken hierin samen waarbij de coördinatie ligt bij het RIVM (afdeling Gezond Leven) en het Voedingscentrum. Een Gezonde Kinderopvangorganisatie kiest ervoor structureel de gezondheid en gezonde leefstijl van kinderen te bevorderen. Wanneer een kinderopvang dit hanteert, mag de organisatie zich Gezonde Kinderopvang noemen. 

Ska de Gezonde Kinderopvang

Gezonde kinderopvang is een bewuste keuze van Ska. Onder gezonde kinderopvang verstaan wij gezonde voeding, gezond opvoeden en gezond bewegen. Wij zorgen met ons voedings- en feestbeleid voor gezonde voeding, tussendoortjes en traktaties. In onze moestuinen verbouwen we een deel van de gezonde voeding samen met de kinderen. We nemen ze mee in wat gezonde voeding is en hoe het eten van de tuin op het bord komt. We verleiden kinderen zoveel mogelijk te proeven en uit te proberen. 

Lees hier alles over ons Voedingsbeleid Ska Kinderopvang


Ontdek, onderzoek en ontspan

Naast activiteiten, bewegen, naar buiten in onze ontdektuinen en sporten geven we ook aandacht aan gezond ontspannen. Vervelen, yoga, chillen op fijne zitzakken of in chillrooms voor de (bijna) tieners is ook belangrijk. We begeleiden kinderen in een gezonde ontwikkeling. We(stimu)leren hen zoveel mogelijk zelluf te doen. Daar word je trots van. Trots én zelfstandig. 

Kinderen, beleef de wereld! It’s a beautiful day for a beautiful day. Onze missie is groeien op Eigen Wijze. Bij Ska vinden we belangrijk dat kinderen gezond opgroeien door zelf te ontdekken. “Je weet nooit wat je kunt totdat.. je het probeert.”

Lees meer over gezonde voeding in ons Ska-magazine.