Nieuws en blogs

 • Ska Kinderopvang online

  Digitaal vallen & opstaan

  Social media is DE plek waar zij hun vrienden, rolmodellen en idolen ontmoeten. Maar het is ook een plek waar zij geregeld vallen en opstaan. Kinderen hebben de begeleiding van volwassenen nodig om de digitale wereld te ontdekken. Maar hoe je dit doet? Marije Lagendijk, mediapedagoog, geeft drie tips.

 • ska kinderopvang, ska, Amersfoort

  Personeelskrapte – Ska Praat Podcast

  De vierde Ska Praat Podcast staat online. Deze keer een special over personeelskrapte in de kinderopvang. Over wat er vandaag de dag aan de hand is, oplossingen die nodig zijn voor de korte termijn en natuurlijk voor de lange termijn.

 • ska kinderopvang, ska, Amersfoort

  Hoe praat je met je kinderen over de oorlog in Oekraïne?

  De oorlog tussen Rusland en Oekraïne is het gesprek van de dag. Bij kinderen kan dit zorgen voor angsten of bezorgdheden. Bij Ska zijn we ons bewust van de vragen die kinderen hebben. We vinden het belangrijk kinderen te helpen met hun vragen, maar ook ouders hierin bij te staan. 

 • Een gratis luisterboek voor alle kinderen! 

  Elke dag helpen we kinderen in hun ontwikkeling, op de kinderopvang maar ook thuis. We maken luisterboeken die dicht tegen de belevingswereld van kinderen aanhangen. Elk verhaal draagt een maatschappelijk thema waarin we onze pedagogische waarde verwerken. Ook in het nieuwste luisterboek Oskar, Chris & Rob: Rouw, auw, auw. Want wat doe je als je hamster Happy niet meer wakker wordt? 

 • De eerste Ska Praat Podcast staat online!

  De Ska Praat Podcast, de podcast speciaal voor alle ouders. Bij Ska Kinderopvang hadden we een idee. Waarom starten we geen podcast over thema’s die ouders belangrijk vinden? Met professionals om gedachtes uit te wisselen en wetenschap te delen met alle luisteraars. Want kinderen opvoeden doe je niet “overnight”. Opvoeden is niet makkelijk, maar we weten er wel veel van en dat gaan we delen in de komende podcasts.