Studenten op bezoek bij Integraal Kindcentrum De Kei

Op donderdag 29 februari en vrijdag 1 maart kwamen de studenten van het ROC Amersfoort langs op Integraal Kindcentrum de Kei. De studenten volgen de opleiding tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker (BBL) en kwamen op werkbezoek voor het keuzedeel Integraal Kindcentrum (IKC). 

Om de theoretische lesstof tot leven laten te komen, kwamen de studenten langs bij Marieke van Munster en Tjabiene Dieleman. Tijdens het werkbezoek kregen de studenten te horen hoe het onderwijs en kinderopvang samenkomen onder één vlag op het Integraal Kindcentrum. 

Tot slot, hadden de aanwezige studenten de ruimte om vragen te stellen over de dagelijkse gang van zaken op een Integraal Kindcentrum. Er werden vragen gesteld over de samenwerking tussen onderwijs en kinderopvang, maar ook tussen de interne organisatie en de kinderen. 

Eén van de studenten vroeg naar het grootste voordeel om onderwijs en kinderopvang te bundelen? “Door één plek aan te bieden voor kinderen van 0 tot 13 jaar bieden we een fijne en veilige plek voor kinderen en ouders. We werken op een eenduidige manier en hebben meerdere expertises onder één dak.” 

Een andere student vroeg waarom er steeds vaker wordt gekozen voor een Integraal Kindcentrum? “Een Integraal Kindcentrum ontstaat vanuit de behoefte om een ontwikkelrijk aanbod te creëren voor kinderen en zo de ontwikkeling optimaal te stimuleren. In een Integraal Kindcentrum kunnen we de samenwerking tussen onderwijs en kinderopvang versterken en zetten we het kind op de eerste plek! 

Meer nieuws & blogs