Vandaag vieren we internationale ‘Opposite Day’, oftwel ‘Andersomdag’! Op onze bso’s gaf dat aanleiding tot veel lol. Een verslagje van bso Villa Zeezicht:

Op de kop en verkeerd om

‘Op bso Villa Zeezicht in Hoogland stonden de bekers en de waterkan op de kop op  tafel samen met een schaal met groente. De kinderen vonden het eerst maar gek. We eten toch altijd eerst fruit? En waarom staat alles op de kop? Na de uitleg dat het vandaag andersomdag is, reageerden de kinderen enthousiast en kwamen ze zelf ook met leuke ideeën. Zo draaiden ze hun kleren om: schoenen aan de verkeerde voeten, de broek achterstevoren  etc.

Tegenovergestelde-spel

Ook deden we een leuk spel met tegenstellingen. Het tegenovergestelde-spel. (Ook leuk voor thuis!) Op briefjes staan opdrachten die het tegenovergestelde zijn van elkaar. Bijvoorbeeld: iemand moet alle deuren openzetten en een ander moet de deuren dicht doen. Je mag niet aan de anderen vertellen wat er op je kaartje staat. Je moet er dan achter zien te komen wie het tegenovergestelde kaartje van jou heeft.’

Meer nieuws & blogs