Hebben jullie ook zo genoten van hoe hard alles is gegroeid deze lente? En inmiddels is het alweer bijna zomer! De laatste tijd wandel ik vaak langs een braakliggend terrein waar niet wordt verbouwd of gemaaid. Het gras is haast een meter hoog, maar waar ik me nou zo over verwonder is dat het ‘gewoon’ een mooi stukje natuurgebied is!

Zoveel te zien…

Er is zoveel te zien, van ontelbaar veel verschillende soorten gras, allerlei insecten, kikkers tot onvoorstelbaar veel soorten vogels! Kleine mussen, puttertjes, zwarte roodstaarten , zwaluwen, waterhoentjes, kieviten, kauwen, buizerds, reigers, ganzen en zwanen. En laatst vloog zelfs een ooievaar over!

…te horen

Het lange gras ruist in de wind‘s Ochtends en overdag zingen de vogels hun lied, en hoor ik in de verte het geklop van een specht. En ‘s avonds hoor ik een sprinkhaan en kikkers of het gefluit van een kievit of scholekster en een enkele keer het geschreeuw van een uil! (Onlangs hoorde ik dat we in Nederland 6 verschillende soorten uilen kennen waarvan de meeste overdag vliegen…wisten jullie dat?)

…en te ruiken

De bloesem van bomen en struiken ruikt zoet, de geur van de natte aarde en het natte gras na een regenbui…heerlijk! 

Het kleurenpalet van de natuur

Het kleurenpalet van de natuur;  het rood van wilde bloemen als de klaproos, het wit en geel van de margrietjes en kamille, het knalblauw van de korenbloem!

Genieten van de meest verschillende hemelbeelden; de mooie strakblauwe lucht, de witte wattenwolken, de donkere regenwolken,  de kleuren van de opkomende of ondergaande zon, de bliksem tijdens het onweer in de donkere avondlucht; fantastisch toch? 

Wisselend weer

Ook de temperatuur is deze lente zo wisselend; in mijn sjaal kruipen om me te beschermen tegen de koude avondwind, stormachtige windhozen en regenbuien, maar vooral genieten van de warmte van de zon….

Beleef en ontdek de natuur!

Er is zoveel moois te beleven en te ontdekken, kijk, ruik, hoor en voel, gebruik alle zintuigen en geniet van de natuur zo vaak als je kan!

Ga naar buiten en beleef de natuur, veel plezier weer!

Groetjes Cindy

Cindy Kits is pedagogisch werker en tuincoach bij Ska-kindcentrum JanJans.

Meer nieuws & blogs