Nationale Voorleesdagen – directeur Louise Joosten leest voor

Van 23 januari t/m 2 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. Het doel van de Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Het prentenboek ‘Een huis voor Harry’ staat dit jaar centraal. Ook Ska Kinderopvang doet natuurlijk weer mee! 

Onze directeur, Louise Joosten,  las vanochtend voor aan de peuters van kindcentrum de Kleine Vlinder in Kruiskamp-Koppel. De kinderen hoorden – een aantal knus in pyjama – hoe huispoes Harry voor het eerst in zijn leven buiten komt, uren met vlinder Vera speelt, verdwaalt en op zijn zoektocht naar zijn eigen huis allerlei verschillende andere huizen ziet… Na het voorlezen genoten ze van een heerlijk bordje gezond fruit. 

Ook op alle andere locaties maakt Ska van de voorleesdagen een feest! Op elk kindcentrum is een uitnodigende voorleeshoek ingericht en de pedagogisch medewerkers bieden activiteiten aan die aansluiten bij ‘Een huis voor Harry’. De kinderen spelen het verhaal na en maken huizen van kartonnen dozen, de jongsten zingen samen ‘Poesje mauw’ en voelen verschillende vachtjes; de oudere kinderen maken hun eigen plattegrond van de buurt. 

Tip: via Facebook en Instagram geeft Ska Kinderopvang tijdens de voorleesdagen elke dag het boek ‘Een huis voor Harry’ weg!

Meer nieuws & blogs