De zomer lijkt nu echt voorbij. Ondanks de nog steeds mooie dagen wordt het nu kouder en natter…

Maar hebben jullie ook zo genoten van het prachtige weer en het herstel van onze natuur na de droge periode, ik blijf het bijzonder vinden! Bomen, planten en grassen die er toch echt dood uitzagen, hebben weer kleur gekregen en bomen die hun blad lieten vallen, maken zich nu klaar voor de herfst. 

De herfst is aangebroken en dus ook weer een periode met veel regen en wind. Regen, tja daar worden we nat van, maar hoe leuk is het om tijdens of na een regenbui lekker met je kind naar buiten te gaan! Kaplaarzen aan en door de plassen en de modder stampen, eventjes samen kind zijn! En dan word je misschien nat, maar is dat nou zo erg; we smelten toch niet in de regen? 

Mocht je toch liever niet helemaal nat willen regenen dan kun je natuurlijk een paraplu opsteken of je regenpak of regenjas aantrekken en samen buiten kijken hoe de natuur er nu uitziet. Kijk hoe het water over de stoep loopt, de regendruppels aan de bladeren hangen of van de dakgoot druppelen, kijk eens om je heen wat er is veranderd als het regent of heeft geregend.

Vooral als het zonnetje ook nog schijnt; wie weet zie je dan een prachtige regenboog verschijnen! Een reusachtig kleurenspektakel gemaakt door de natuur; kunst, helemaal gratis en voor niks!

Als het nog regent, luister dan eens naar het geluid ervan op je paraplu of regenpak. Het tikken van de regen op straat, de auto’s, op de ramen, op het dak, tegen de bladeren, in het zand, allemaal verschillende geluidjes. Harde dikke druppels of zachte miezerregen. Vallen de druppels snel en recht uit de lucht of langzaam en een beetje schuin? 

Voor wie niet bang is om te smelten, voel ook eens het verschil! Eerst op je handen maar misschien ook op je wangen? Of probeer het op te vangen in een pan of een glas, een plastic bekertje of met je tong 😉 Luister dan óók eens naar de verschillende geluiden… Na de regenbui kan je samen kijken hoeveel regen er is gevallen, was dit veel of viel het eigenlijk wel mee? 

Ook samen in de auto in de regen kan een hele belevenis zijn! De patronen op de voorruit, de snelheid waarmee de wissers de druppels wegwissen, het geluid van de regen op de autoruit of het autodak. Door de plas rijden en het water zo hoog mogelijk op laten spatten langs de auto, geweldig toch! Pas wel even op voor fietsers en voetgangers, dat je hen niet nat spettert ;-).

Alvast veel plezier, ook dit seizoen! 

Groetjes Cindy 

Meer nieuws & blogs