Wat een mooie winter hebben we gehad!

We werden verrast door witte sneeuwlandschappen, ijsbloemen op de ramen en rijp op het gras en de bomen…

Geen ijs om te schaatsen helaas, maar toch heeft deze winter weer genoeg natuurbeleving gebracht!

Strak blauwe lucht en het zonnetje in mijn gezicht

Vanmorgen liep ik buiten en dacht: de winter is al weer voorbij! Zo lijkt het althans want het is nog vroeg in het jaar maar toch ‘voel’ ik het aan alles! De temperatuur voelt lekker, het beeld van de strak blauwe lucht en het zonnetje in mijn gezicht, de vogels die ik hoor fluiten; heerlijk, ik heb er zin in, laat de lente maar komen!

Op zoek naar tekenen van de lente

Herkennen jullie ook dat gevoel? Zo fijn dat het zonnetje weer schijnt en alles weer tot leven komt. Vanmorgen ontdekte ik de eerste katjes aan een boom en dat is ook zo’n teken dat het lente wordt!
Heerlijk weer om er eens op uit te gaan en op zoek te gaan naar nog meer tekenen van de lente!

De winter was mooi maar na deze rustperiode voor de natuur verheug ik me weer op alles wat er deze lente te ontdekken valt!

Horen, voelen, ruiken

Ik hoop dat jullie er met zijn allen ook op uit zullen trekken en gaan ontdekken of jullie de lente al zien, horen, voelen of ruiken.

Op zoek naar opkomende bolletjes, uitlopende takken. Voel je de zon op je gezicht? Luisteren naar het gefluit of gekwetter van de vogels. Je hoort ze, maar zie je ze ook? Want ondanks dat de bomen kaal zijn kunnen ze zich nog goed verstoppen ;-).

Veel ontdek en leerplezier!

Groetjes Cindy

Cindy Kits is pedagogisch werker en tuincoach bij Ska-kindcentrum JanJans.

Foto rechtenvrij van internet

Meer nieuws & blogs