Onze bso door de ogen van nagelstyliste – blog van Marjon la Croix

Afgelopen weken mocht ik een aantal workshop Nail-art verzorgen op de bso’s van Ska Kinderopvang. Wat was het leuk om te doen!

Ook leuk voor jongens

We gingen niet, zoals veel kinderen verwacht hadden, op de eigen nagels aan de slag maar op een nagelwieltje. Zo maak je voorbeelden die je kunt bewaren en later thuis op je eigen nagels (of op die van mama of je zus) nog eens na kunt maken. Bijkomend voordeel is dat de kinderen niet met natte nagels op de bso lopen of de nagels beschadigen als ze net opgehaald worden. En het maakte bovendien dat ook jongens enthousiast meededen. 

Ik had een aantal voorbeelden gemaakt ter inspiratie, maar de kinderen konden natuurlijk ook lekker zelf bedenken wat ze wilden maken. Er stonden talloze kleurtjes lak, nagelverf, stickertjes en glitterlakken. Zo leuk om te zien wat er gemaakt werd en de kinderen enthousiast bezig te zien.

Binnenkijken bij de bso

Voor mij was het ook leuk om eens bij de bso binnen te kijken. Mijn eigen kinderen zijn al 14 en 17 jaar en hebben nooit op een bso gezeten. Wat verschilt mijn beeld van de bso met de werkelijkheid! In mijn beleving is er natuurlijk ruimte voor de kinderen om lekker te spelen en te chillen, is er allerlei speelgoed en zijn er spelletjes aanwezig en worden de kinderen vermaakt. 

Maar wat een mogelijkheden zijn  er voor de kinderen. Er werd van alles gekookt; van smoothies tot soep en spaghetti. En ik zag een werkplaats waar de kinderen lekker met hout en gereedschap aan de slag konden. Zelfs een bso met kippetjes buiten. Genoeg ruimte en mogelijkheden voor een fijne tijd na je schooldag. Leuk dat ik daar mijn steentje aan mocht bijdragen. Ik heb het met veel plezier gedaan!

Creatieve groet,

Marjon la Croix

www.nagelstudiomarjon.nl

 

Meer nieuws & blogs