Ska MiniMarathon: waarom ik zo trots ben op de samenwerking

Bewegen is goed voor de mens: dat weten we allemaal. Een volwassene weet dat als hij slecht eet en weinig beweegt, het lichaam vanzelf aangeeft dat dit niet oké is (‘help, mijn broek zit ineens te strak’). Bij een kind werkt dit natuurlijk anders. Hoe kan een jong kind nu weten wat goed voor hem is aan voeding en beweging? Niet! Een jong kind weet dit niet, tenzij het hem geleerd is. En dan nog is een continue motivatie noodzakelijk hierin. 

 
Kortom, het ligt bij de ouders. Maar er ligt al zoveel bij ouders. En die paar bezoeken bij het consultatiebureau dragen niet genoeg bij. Maar wat als ouders zelf niet bewust zijn van een gezonde balans in bewegen en voeding? Deze gedachte ging door mijn hoofd. Als ik naar mijn eigen gezin kijk, van wie krijg ik tips en hoe weet ik wat goed is? Het is voor mij common sense dat je niet de hele dag snoep en patat eet, maar ik ben mij ervan bewust dat in sommige wijken nog niet zo gedacht wordt. Ik heb geen snoep en limonade in huis, dus ze vragen er niet naar. Het is maar hoe je ermee omgaat. En tuurlijk eten ze graag lekkers, maar met mate.
 

Bewustwording ligt bij de ouders

De overheid legt het ‘probleem’, of zachter gezegd ‘de bewustwording’, bij de ouders. Best zonde, maar we begrijpen het. Dit betekent niet dat het dan stil ligt. Helemaal niet dus!

 
Daarom bedacht ik afgelopen zomer, na mijn heerlijk vakantie in Engeland: wij als Ska moeten hier iets mee doen. Nee, samen met ‘onze’ 4000 kinderen moeten we iets doen. Iets met een gezamenlijk doel, waarbij we ook de ouders en natuurlijk onze medewerkers betrekken. En zo bekeek ik de website van de Marathon Amersfoort en dacht: dit is fun, groots en past bij alles waar wij voor staan: gezond opvoeden. Als Amersfoortse organisatie gaan we altijd op zoek naar duurzame samenwerkingen, voor de langere termijn en lokaal. Amersfoort is zo mooi, leuk en fun; waarom zouden we het erbuiten zoeken?
 

Fit en fun voor iedereen

We gaan het voor de kinderen fun maken. Op onze bso’s gaan we actief aan de slag. We bieden ouders en medewerkers Ska-runclinics aan in het voorjaar van 2019. Nu zijn we bezig met de volledige invulling ervan, zodat we met een mooie groep actievelingen aan de start staan op 16 juni 2019! Deze datum is trouwens speciaal, het is dan namelijk vaderdag. Hier gaan we natuurlijk ook nog iets mee doen! En het mooiste van de Ska MiniMarathon is: de loop is gratis voor kinderen! 

Houd je ons de komende maanden in de gaten voor meer updates? Leuk! 

Meer nieuws & blogs