Thema (Winter)spelen op de buitenschoolse opvang

Direct na de kerstvakantie zijn we op onze bso’s gestart met een nieuw thema: (Winter)spelen! We haken natuurlijk aan bij de Olympische winterspelen in PyeongChang in Zuid-Korea. Verder staan de activiteiten in het teken van ‘winter’ en van ‘spelen’.

Vorige week stond koken centraal. Niet zomaar koken, maar met recepten uit Azië en met name Korea. Zo bakten de kinderen Koreaanse courgettekoekjes en bereidden ze heerlijke Aziatische knoflooknoodles. Veel kinderen op onze bso’s zijn dol op kokkerellen en ze vonden het dan ook leuk om nieuwe recepten uit te proberen.

Sportivate biedt de komende weken op alle bso’s een super gave Olympische sport- en spelworkshop. Met onder andere een winterbiathlon, (nep)ijs-hockey en een estafette, waarbij het vooral draait om teamwork. Bij alle activiteiten geldt de Olympische gedachte: meedoen is belangrijker dan winnen. Samen gaan we op zoek naar uitdaging, plezier, samenwerking en sportiviteit. 

Het thema duurt tot en met de voorjaarsvakantie en er staan nog veel meer leuke activiteiten gepland! De kinderen kiezen zelf waar ze aan meedoen. Ze kunnen bijvoorbeeld een miniatuur-bobslee bouwen, proefjes doen, een vogeltaart maken en een workshop Kumihimo (of ‘tubeknitting’) volgen.  Ook gaan we heel veel lol beleven op de ‘Tegenovergestelde dag’, en besteden we aandacht aan de Nationale Voorleesdagen, Warmetruiendag en Valentijnsdag.

We sluiten het thema (Winter)spelen af met ‘the best of’, waar nog eens de populairste activiteiten aan bod komen.

Meer nieuws & blogs