Tienplussers volgen workshop Medialab

In de kerstvakantie stond er voor de tienplussers een workshop ‘Animatiefilm inspreken’ op het programma. Een verslag van tienergroep Berg22 in Amersfoort-Zuid:

De workshop werd gegeven door Stijn van het Medialab van Bibliotheek Eemland. De kinderen waren direct onder de indruk van Stijn en alles wat hij had meegenomen. Eén  van de kinderen begon met een compliment: “U heeft een mooie snor”.  Na een voorstelrondje en een korte intro van de workshop startten de kinderen met een warming up. Want je spreekt een animatiefilm niet zo maar even in; het is lastiger dan je denkt en vergt een goede voorbereiding. Met korte drama-oefeningen schudden de kinderen de stem en het lijf wakker.

Nadat de teksten waren verdeeld, gingen de kinderen aan de slag. Het inspreken en vooral het stil zijn tijdens het inspreken was een uitdaging, maar het ging goed. Na het inspreken bewerkte Stijn het vervolgens met de computer. Een hele klus en erg interessant om te zien! We krijgen de ingesproken filmpjes nog toegestuurd en we kunnen niet wachten om ze terug te zien en vooral te horen natuurlijk.

Kortom, het was een zeer geslaagde workshop waarbij de kinderen heel wat hebben opgestoken van film in het algemeen en animatie in het bijzonder.

Meer nieuws & blogs