Yes, het is lente! – blog van Cindy Kits

Door de kou leek het langer te duren, maar nu is het dan echt lente! Hebben jullie de eerste lenteverschijnselen ook gezien? De bloeiende krokussen en narcissen, de bloeiende forsythia en ribes, de doorkomende blaadjes aan struiken en bomen?

Hebben jullie het mooie lentegezang gehoord van de merel en de koolmees of het gekwetter van een spreeuw? Zelf heb ik  al 3 citroenvlinders gezien en dacht ‘Nu wordt het echt lente!’ Wat was voor jullie het eerste teken dat het lente wordt?

Het gepiep van de kieviten en ook het geschreeuw van de scholekster heb ik alweer gehoord.

Ik geniet daar altijd van; alles wat deze winter weg was of even onzichtbaar, wordt zo langzaamaan weer zichtbaar en hoorbaar in de lente! Het is nog wachten op wat hogere temperaturen, maar dan gaat het vast snel!

Lammetjes aaien

Op de meeste  kinderboerderijen (in Amersfoort bij zowel de Vosheuvel als bij natuurboerderij de Brinkhorst) zijn de eerste lammetjes al geboren! Een goede reden om met je kind een bezoekje te brengen aan de dieren! Je kunt niet alleen kijken naar alle dieren, maar ook aaien en knuffelen.

Kinderen al vroeg in contact brengen met dieren helpt voorkomen dat ze een angst voor dieren ontwikkelen en het omgaan met dieren vergroot het zelfvertrouwen van het kind. Daarnaast is het contact tussen mens en dier goed voor onze gezondheid. We gaan ervoor naar buiten (frisse lucht) we zijn actief bezig en hebben aandacht voor elkaar. Tevens schijnen we bij het aaien van dieren een hormoon aan te maken dat stressverlagend werkt en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen!

Dus ga er gezellig samen op uit de lente beleven!

Veel plezier maar weer, groetjes Cindy

Cindy Kits is pedagogisch werker en tuincoach bij Ska-kindercentrum Catootje     

Foto’s rechtenvrij van internet

 

Meer nieuws & blogs