De Koningsspelen naar Kindcentrum Vlinderslag

Amersfoort mag zich opmaken voor de landelijke opening van de Koningsspelen. Op 17 april vindt deze namelijk plaats op Kindcentrum Vlinderslag. Meike Dijkstra, unitleider Ska Kinderopvang, is razend enthousiast: “Kindcentrum Vlinderslag is dit jaar uit meer dan 6000 scholen gekozen om als decor te dienen van de Koningsspelen. Heel erg bijzonder!”

Oorsprong

In 2013 zijn de Koningsspelen voor het eerst georganiseerd met als doel om kinderen te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk zijn, maar vooral ook heel leuk is. Het thema van dit jaar is ‘hand in hand’. Samen goed ontbijt en met plezier sporten, is namelijk niet voor iedereen weggelegd. Tijdens de Koningsspelen wordt iedereen aangemoedigd om er samen één groot sportief en gezond feest van te maken!

Nederlandse (sport)iconen van de partij

Ondanks dat het koningspaar dit jaar niet aanwezig is, belooft de opening van de Koningsspelen een groot feest te worden. Om de boodschap van de Koningsspelen extra kracht bij te zetten, wordt de opening verzorgd door de Minister van Sport Bruno Bruins en sporticonen Bondscoach Ronald Koeman, rolstoelbasketbalster Bo Kramer, schaatser Patrick Roest, schaatsster Carlijn Achtereekte en tennisser Richard Krajicek.

Om verslag te doen van de opening van de Koningsspelen zijn het JeugdJournaal en ZappSport aanwezig. Tot slot, is Kinderen voor Kinderen aanwezig om een optreden te verzorgen.

Een veelbelovend vooruitzicht

Meike kijkt er naar uit om van de Koningsspelen een groot succes te maken. “We zijn erg trots dat de Koningsspelen dit jaar in Amersfoort plaatsvinden. We gaan er samen voor zorgen dat 1,2 miljoen Nederlandse kinderen op 17 april 2020 gezond gaan eten en bewegen. Het programma is voor het eerst niet alleen voor kinderen die naar basisschool Vlinderslag gaan, maar ook deels voor kinderen van omliggende scholen in de wijk én alle peuters van onze speelleergroep. Een uniek feest van twee tot twaalf jaar oud!”

Ook laat Meike weten dat een evenement als de Koningsspelen erg goed aansluit bij de visie van Kindcentrum Vlinderslag en Ska Kinderopvang. “Wij willen kinderen al op jonge leeftijd een gezonde levensstijl meegeven.” Als het aan Meike ligt, belooft de achtste editie van de Koningsspelen een groot een succes te worden!

Meer nieuws & blogs