Ergotherapiepraktijk Gooi en Eemland wordt medegebruiker kindercentrum de Zilverberg

Wij zijn blij met de komst van kinderergotherapiepraktijk Gooi en Eemland naar kindercentrum Zilverberg in Vathorst. Afgelopen maandag 20 februari, ondertekenden eigenaren Birgitte ten Hoven en Toeteke ten Kroode samen met onze directeur Louise Joosten, de huurovereenkomst. De kinderergotherapiepraktijk krijgt een mooie, eigen ruimte in ons gebouw.

Wat is kinderergotherapie?

Kinderergotherapie richt zich op kinderen die hinder ondervinden bij het zelfstandig uitvoeren van werkjes, spel, aan-en uitkleden e.d. Vaak zijn dat kleine ‘probleempjes’, zoals schrijven, veters strikken of bedenken hoe je een taakje gaat doen. Een kind kan hierdoor wel belemmerd worden in zijn ontwikkeling en dit kan invloed hebben op het zelfvertrouwen van het kind, terwijl zelfvertrouwen juist een belangrijke  basis is voor zijn of haar ontwikkeling. 

Kinderergotherapie richt zich ook op kinderen die bijvoorbeeld snel overprikkeld zijn bij geluiden of aanrakingen. Maar ook kinderen die moeilijk stil kunnen zitten en overal op reageren. Zelfstandig spelen of je concentreren in de klas of op het kinderdagverblijf kan dan lastig zijn. De kinderergotherapeut gaat samen met het kind, de ouders en direct-betrokkenen zoals een leerkracht of de pedagogisch werkers, bekijken hoe het kind zo goed mogelijk kan functioneren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de sterke kanten van een kind. 

Het team van ergotherapie Gooi en Eemland bestaat uit zes kinderergotherapeuten. Zij behandelen kinderen van 0 – 4 jaar en kinderen in de basisschoolleeftijd. Daarnaast adviseren zij leerkrachten en begeleiders. Een fijne partner dus om een pand mee te delen en mee samen te werken! 

 

Meer nieuws & blogs