Met een goed gevoel kijkt wethouder Fatma Koşer Kaya terug op haar bezoek aan ABC Rustenburg, bestaande uit basisschool de Kinderhof, indebuurt033 en Ska Kindcentrum Domino. Samen hebben zij alles uit de kast getrokken om de wethouder van harte welkom te heten. Er wordt nauw samengewerkt om de ontwikkeling van het kind te stimuleren. Het voormalig Tweede Kamerlid hoort met bewondering de verhalen van de medewerkers en kinderen aan.   

Het werkbezoek had als doel om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen ABC Rustenburg. Er stond een druk programma op de wethouder te wachten. Het bezoek begon met een speelse activiteit. Samen met de kleuters is er gekleid. Kinderen spelen vaak met ‘open eind’ speelgoed, hierbij ligt het niet vast hoe er mee gespeeld moet worden. Kinderen mogen hun eigen spel bedenken. Zo worden de creativiteit en fantasie van kinderen geprikkeld.

Binnen het ABC krijgen kinderen alle ruimte om hun talent te ontdekken. De wethouder van de gemeente Amersfoort bleek ook een verborgen talent te bezitten. Gesteund door de ritmische klanken van de kinderen, betrad Fatma als trompettist het muziekstuk. Uit onderzoek blijkt dat muziek maken een positieve invloed heeft op de taalontwikkeling en het verbeteren van de motoriek. Ook kunnen de kinderen in aanraking komen met nieuwe activiteiten, die zij vanuit huis misschien niet kennen. Maar misschien nog wel het belangrijkste, de kinderen hebben samen enorm veel plezier!

Wethouder fatma koşer kaya bij ABC RustenburgWethouder fatma koşer kaya bij ABC Rustenburg

Naast het kleien en muziek maken, stonden er nog meer activiteiten op de planning. Er is een Spaanse les gevolgd en gekeken naar een spannende schaakwedstrijd. Kinderen worden spelenderwijs uitgedaagd. Voor pientere kinderen is er zelfs extra aanbod.

Tot slot, is er een bezoek gebracht aan de bibliotheek gevestigd in basisschool de Kinderhof waar de kinderen gebruik van kunnen maken. Fatma Koşer Kaya kijkt met een zeer tevreden gevoel terug op haar werkbezoek. Kinderen krijgen alle ruimte om zich te ontwikkelen en essentiële vaardigheden onder de knie te krijgen. De nieuwe generatie wordt door de hele wijk Rustenburg klaargestoomd om Amersfoort weer een stukje mooier te maken!

Meer nieuws & blogs