Kerstdiner op school: lekkere en makkelijke tips!

Hangen bij jouw kind op school ook al de lijsten voor het kerstontbijt of kerstdiner? Het is ieder jaar weer kiezen wat we mogen maken, dat geldt natuurlijk ook voor thuis. Als ouder loop ik hier ook tegen aan. Daarom geef ik je graag lastminute tips voor jouw kerstgerecht. Of het nu een ontbijt, lunch, diner zoet of hartig is. Ik probeer als ambassadeur Gezonde Kinderopvang altijd te variëren en ervoor te zorgen dat de kids lekker eten, maar ook gezond. Want een misselijk kind na afloop wil toch niemand?

Wat maken wij?
Dat is punt 1; we maken het samen. Doordat we samen iets lekkers maken is mijn dochter trots op haar bijdrage (in dit geval het kerstdiner op school). Wat vindt mijn kind leuk om te maken én mee te nemen? Samen maken we een keuze en gebruiken we pinterest voor fun ideeën.

Ter inspiratie heb ik de leukste en makkelijkste hapjes voor je verzameld volledig in kerstsfeer. Ik heb vooral gekozen voor makkelijk, snel, maar wel veel kleur. En daarbij kies ik altijd hapjes/gerechten met niet al te teveel ingrediënten.

En presenteer het leuk! Met leuke kerstprikkers bijvoorbeeld. Onderstaand vind je mijn tips voor dit kerstjaar!

 

Heel veel succes met jouw kersthapjes. Wil je meer gezonde en inspirerende ideeën? Volg dan mijn Instagramaccount waar ik dagelijks gezonde tips deel: _MIRAN_DA of lees ons gezonde magazine!

PS: bekijk ook onze aflevering ‘Koken met Oskar’. Een speciale kersteditie waarbij ik samen met Bern en Tyler heerlijke en gezonde mini quiches bereid!

Meer nieuws & blogs