Linda over werken op noodopvanglocatie de Zilverberg

Werken met andere collega’s en met nieuwe kinderen, het is even anders maar nog steeds werkt ze met veel plezier. We spraken Linda Borgdorff, pedagogisch medewerker bij Ska Kinderopvang, over het werken op noodlocatie de Zilverberg. Hoe is het om nu te werken en welke veranderingen zijn er?

Ska Kinderopvang heeft verschillende noodopvanglocaties. Locatie de Zilverberg, waar ik normaal gesproken werk, is één van deze noodopvanglocaties. Kinderen van zeven opvanglocaties worden hier nu opgevangen. Ondanks dat ik de locatie al ken, zijn er een aantal dingen anders dan ik gewend ben. Er zijn bijvoorbeeld veel kinderen die ik nog niet ken. Andersom geldt dat natuurlijk ook. De kinderen moeten ook aan ons wennen. En ook werk ik met andere collega’s. Tot slot, wassen we natuurlijk vaker onze handen en maken we minder uitjes dan normaal. Desondanks blijft het werken met kinderen net zo fijn!

Gelukkig merk ik dat de kinderen snel wennen. Het dagritme dat ze gewend zijn, blijft hetzelfde. We gaan nog gewoon lekker buitenspelen en ze krijgen op hetzelfde tijdstip een lekker stuk fruit. Misschien vinden ouders het nog wel het spannendst. Ik merk ook bij de ouders een stukje dankbaarheid in deze tijd. Er kwam zelfs iemand een presentje brengen als blijk van waardering. Erg lief!

Ik ben blij dat ik nog kan en mag werken, zoals afgelopen dinsdag. Ondanks de nieuwe gezichten en dat niet alles loopt zoals normaal gesproken, blijft het werk met kinderen heel erg leuk. Aan het eind van de dag ga je moe, maar voldaan naar huis. Samen met de collega’s maken we er het beste van en dat vind ik mooi om te zien! Maar natuurlijk mis ik mijn vaste collega’s en kinderen van mijn locatie. Ik hoop dat we snel weer naar de situatie van vóór 16 maart gaan in gezonde toestand!

Meer nieuws & blogs