Linda van Dijk wint verkiezing beste praktijkopleider 2019 van de provincie Utrecht in de sector Zorg, welzijn en sport

Linda van Dijk uit Amersfoort, werkzaam bij Ska Kinderopvang, is de beste praktijkopleider voor mbo-studenten van de provincie Utrecht in de sector Zorg, welzijn en sport. Op 16 juli maakte SBB dat bekend.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Linda van Dijk leidt sinds 2001 mbo-studenten op. Op de werkvloer bij verschillende Ska kindcentra leren ze praktische en sociale vaardigheden. Linda is blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk. Zo groei je met elkaar naar de pedagogisch professional die je graag als collega ziet werken.’’

Uit ruim 1.600  voordrachten zijn per provincie voor elke sector een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider uitgeroepen. De uiteindelijke winnaars worden op 18 november bekend gemaakt en mogen zich een jaar lang het beste leerbedrijf en beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

 

Meer nieuws & blogs