Meer dan 50 aanmeldingen voor het werk- en leertraject bij Ska Kinderopvang

In samenwerking met Werkgevers Servicepunt Regio Amersfoort, Leerwerkloket regio Amersfoort, MBO Amersfoort en het UWV bieden we werkzoekenden de mogelijkheid om in de kinderopvang te werken. Door middel van een werk- en leertraject zijn de deelnemers binnen één jaar gediplomeerd om aan de slag te gaan in de kinderopvang. We spraken Rachel den Boer, Directeur Organisatie & Dienstverlening, en vroegen haar naar de laatste ontwikkelingen.  

Wat is er de afgelopen periode gedaan m.b.t. het werk- en leertraject?

In samenwerking met alle betrokken partijen hebben we het werk- en leertraject vormgegeven. Vervolgens hebben we het werk- en leertraject onder de aandacht gebracht van personen die in de kinderopvang willen werken. We bereikten mensen die altijd interesse hebben gehad in het vak, maar uiteindelijk nooit de stap hebben durven zetten. Dit traject is een unieke kans om versneld in te stromen in de kinderopvang, dus met een diploma! 

Er zijn 3 informatiebijeenkomsten georganiseerd voor alle geïnteresseerden. Tijdens de bijeenkomst vertelden we over het werk- en leertraject en hadden alle geïnteresseerden de kans om vragen te stellen. Mensen met allerlei verschillende achtergronden kwamen af op de informatiebijeenkomsten. Enorm leuk om te zien. 

Inmiddels hebben meer dan 50 personen zich aangemeld. Een aantal van deze personen heeft al een dagdeel meegelopen. Op deze manier weet de deelnemer of de kinderopvang ook daadwerkelijk iets voor hem of haar is. Als organisatie is dat een mooi moment om te beoordelen of wij ook een ‘match’ zien tussen deelnemer en werkgever.   

Wat gaat er de komende periode nog gebeuren?

Op 24 augustus is de kick-off van de opleidingen. Leuk om te weten: de wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh is ook aanwezig bij de kick-off. Op 1 september is de eerste lesdag en beginnen de deelnemers ‘echt’ aan het werk- en leertraject. 

Vanaf eind oktober werken de deelnemers mee op één van onze kinderopvanglocaties. Wij zijn de locaties de Jonkvrouw, de Dobbelsteen, Boshut, Kriskras, Bubbels en Villa Blanca dankbaar dat ze deze nieuwe pedagogisch professionals welkom heten én ondersteunen in ons prachtige vak! 

Meer nieuws & blogs