Nationale opschoondag – bso-kinderen ploggen buurt schoon

Morgen is het Nationale Opschoondag. Onze bso-kinderen gingen afgelopen donderdag al aan de slag om hun omgeving schoner te maken. De bso-kinderen van kindcentra Harlekijn en de Vlinderstruik deden dat met een ludieke activiteit: ploggen!

Ploggen

Ploggen is een uit Zweden overgewaaide trend. Het betekent al joggend – of in dit geval rennend, sprintend, hinkelend en springend – zwerfafval opruimen. Bovendien omcirkelden de kinderen alle plekken waar ze restjes kauwgum die vonden. Een vrolijk gezicht, maar de kinderen en hun pedagogisch werkers schrokken van de hoeveelheid kauwgumresten. Eén kind hield zijn eigen score bij en telde er maar liefst 153!

De bso-kinderen plogden fanatiek van de bso naar het winkelcentrum in de buurt. Voorbijgangers en winkeliers reageerden enthousiast op de sympathieke actie van de jonge Supporters van Schoon. Na afloop kregen de kinderen van de groenteboer een lekkere appel aangeboden.

Samen op de Wereld

Bij Ska Kinderopvang ervaren de kinderen dat zij niet alleen, maar samen op de wereld zijn. Het kindcentrum is een leefgemeenschap waarin de kinderen zich welkom voelen, een stem krijgen, en zich verantwoordelijk voelen voor elkaar en hun omgeving. 

Samenwerking met Matchpoint en Sportivate

Samen op de wereld betekent voor Ska Kinderopvang ook de samenwerking opzoeken met andere maatschappelijke organisaties. Deze opschoonmiddag werd georganiseerd met onze vaste samenwerkpartners Matchpoint en Sportivate en ondersteund door de winkeliersverenigingen van de winkelcentra in de wijk. 

Ook de bso-kinderen in Leusden waren actief!

In Leusden schoonden de bso-kinderen van kindcentrum Villa Blanca winkelcentrum de Biezenkamp op. De grijpers kregen ze te leen van de Groene Belevenis.

 

Meer nieuws & blogs