Nieuw kindcentrum in Nieuwland: Cooldown

Vandaag openden wij in Nieuwland de deuren van een nieuwe bso: Cooldown. Speciaal voor (bijna-)tieners vanaf 8 jaar. 

De kinderen van Cooldown hebben zelf actief meegedacht over de inrichting.  Het resultaat is een  cool honk voor (bijna-)tieners: met een gezellige zithoek, een recreatieruimte met tafeltennis, biljart en tafelvoetbal, een lab, een gameroom, een chillroom, een atelier en een klusschuur. 

“De tijd die kinderen in de bso doorbrengen is hun vrije tijd en wij vinden het belangrijk dat kinderen deze zelf mee invullen. Daarom vragen wij hun inbreng  over de inrichting, het activiteitenaanbod, het spelmateriaal en de afspraken over hoe we met elkaar omgaan.” Aan het woord is Siska Stiemer, bso-coördinator: “Hoe ouder de kinderen zijn, hoe zelfstandiger zij willen en kunnen zijn. De pedagogisch medewerkers ondersteunen hen hierbij en geven de kinderen – in nauw overleg met de ouders – de verantwoordelijkheid die zij aankunnen.”

De kinderen lieten tijdens het gezellige openingsfeestje trots het nieuwe kindcentrum zien aan hun ouders en andere belangstellenden.  

Meer informatie en aanmelden

Op tienerclub Cooldown zijn kinderen welkom van alle basisscholen in Nieuwland. Het adres is Waterdreef 172. Kijk voor meer informatie of om je kind aan te melden op www.ska.nl of neem contact op via 033 – 470 13 03.

Meer nieuws & blogs