Oranje Fonds reikt Buurtcadeau uit aan Ska Hoogland

Het Oranje Fonds verrast Ska Kinderopvang met een Oranje Fonds Buurtcadeau t.w.v. €3.000. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs.

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties. 

Daarnaast verrast het Oranje Fonds in de buurten waar de Straatprijs valt, een lokale organisatie met het Oranje Fonds Buurtcadeau. Binnen de doelstelling van deze organisatie krijgen zij € 3.000 te besteden. Zo hebben niet alleen deelnemers van de Nationale Postcode Loterij profijt van de Straatprijs, maar ook andere omwonenden.

In Hoogland zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. “Van het geld van het Oranje Fonds gaan wij een moestuin aanleggen bij de ingang van bso Villa Zeezicht en peuterwerkplaats het Zandkasteel. Dit schoolplein is onlangs met behulp van ouders en wijkbewoners omgebouwd in een groen speelplein waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen. Het plan om een moestuin aan te leggen past dan ook heel goed in de visie van Ska Kinderopvang en van basisschool de Bieshaar,” aldus Saskia van Zitteren, regiomanager van Ska kinderopvang. “Ook de lokale AH-vestiging in Hoogland is erg betrokken. Zij zorgen samen met ons dat de uitreiking feestelijk wordt!”

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 31 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Nederlandse Loterij en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

 

Meer nieuws & blogs