Volop nagenieten: wat was het een geweldige dag! Uiteraard door het mooie weer, dat maakt de dag al vaak goed, maar gisteren was THE DAY voor mij; de Ska MiniMarathons. Bijna een jaar geleden kwam ik in contact met de organisatie; Stichting Marathon Amersfoort. Al snel waren we eruit, we willen 3 jaar lang partner zijn van dit mooie, sportieve event. 

Na 3 clinics op verschillende  locaties en twee keer gastlocatie te zijn geweest op de Boshut voor de maandelijkse ParkRun was het eindelijk zover: zondag 16 juni. Na een vroege ontmoeting met collega’s voor de voorbereidingen, konden de bezoekers en hardlopers op deze zonnige Vaderdag niet om Ska heen. We hadden een mooie stand met leuke kinderactiviteiten, deelden water uit bij de verzorgingspost (en moedigden natuurlijk alle voorbijgangers heel hard aan!) en hadden leuke gesprekken met voorbijgangers. Met de sfeer zat het wel goed. Nu het lopen nog… 

ska minimarathons

 

Startschoten met de Amersfoortse Kanonniers

Louise Joosten, onze directeur-bestuurder, mocht de startschoten geven voor de Ska MiniMarathons samen met wethouder Sport Hans Buijtelaar. Super gaaf en wat ging het hard! We zagen veel Ska-kids rennen met een mooi Ska-sportshirt. En wat waren ze goed! Ik ben bijzonder trots op de 25 ouders die onder de Ska-vlag mee renden. Wat we niet wisten, is dat ze ook graag in zo’n mooi Ska-hardloopshirt wilden lopen. Hoe leuk is dat! Ouders; bedankt! 

Klaar voor de start!

Na de startschoten en Ska MiniMarathons mochten de volwassenen van start:  5 km, 10 km, 21 km en de hele Marathon. Ook onze collega’s. De meeste Ska-collega’s renden de 5 km en wat was het een feestje om ze over de finish te zien gaan. Sommige gebroken, anderen deden nog een leuke pose voor de camera. Hoe dan ook; een topprestatie! Ik heb samen met mijn collega’s heel hard gejuicht en na de finish hebben we uiteraard een toffe groepsfoto gemaakt.

ska minimarathons

Wat doet zo’n marathon nog meer eigenlijk? 

Heel simpel; je steekt elkaar aan, daagt elkaar uit maar krijgt ook een fijne verbinding onderling. Je doet iets samen. Samen toewerken naar één doel. Dan voel je je allemaal heel even winnaar en dat is mooi. Mooi voor de sportievelingen, maar ook mooi voor de naaste omgeving. Je kunt vertellen hoe gaaf iets is, maar door het te zien betekent het net iets meer. En dat was het op 16 juni. Trotse Ska-medewerkers, ouders en kids die gisteren heel even allemaal winnaars waren. Daar doe ik het voor.

Daarnaast verbinden we niet alleen onze naam aan de MiniMarathon, maar pakken we onze rol breed op. We zijn een Gezonde Kinderopvang en doen er alles aan om dit uit te stralen. Ska staat voor gezonde (op)voeding en gaat dit komende jaren nog meer naar buiten brengen. Om alvast een tipje van de sluier weg te geven; we starten volgende maand een YouTubekanaal. Houd onze socials in de gaten, dit wil je niet missen!

Volgend jaar weer?

Je doet volgend jaar toch (ook) weer mee?  Ik benoemde het al eerder; we zijn voor 3 jaar trotse partner. We doen volgend jaar  gewoon weer mee en hopelijk met dezelfde sportievelingen en misschien wel met meer! Ik ga voor nog meer winnaars in 2020. En, ik ga zelf ook mee rennen! 

Collega’s bedankt!

Voor nu een grote buiging voor mijn collega’s die gisteren hebben meegeholpen om deze dag waar te maken, want de voorbereidingen waren niet niks. Bedankt voor het team dat bij de waterpost stond van 10:00-15:30 uur en bedankt voor het team dat op het Eemplein aanwezig was. En natuurlijk: hardlopers (groot en klein); bedankt voor jullie topprestatie!

Wij genieten nu nog even na. Doe je mee? Bekijk hier de leukste foto’s van de Ska MiniMarathons 2019.

Tot de volgende marathon!

Chantal Migchelbrink

manager Marketing & Communicatie

Lees ook: 

Ska MiniMarathons: waarom ik zo trots ben op de samenwerking


Ska Kinderopvang nieuwe partner Marathon Amersfoort

 

Meer nieuws & blogs