Spelen, bewegen en plezier maken | Ska Kinderopvang x Sportivate

Ska Kinderopvang en Sportivate werken al een aantal jaar samen. Sinds afgelopen zomer nog hechter. We spraken Dennis Blewanus van Sportivate over de samenwerking tussen Ska Kinderopvang en Sportivate.

Hi Dennis, wat doet Sportivate allemaal? 

Bij Sportivate draait het om spelen, bewegen en plezier. We willen spelen en bewegen weer onderdeel laten worden van de maatschappij. Al onze activiteiten voeren we uit aan de hand van drie pijlers: veiligheid, liefde en vertrouwen. We zetten ons o.a. in voor scholen, buitenschoolse opvang, bedrijven en feestjes. 

We merken dat veel mensen zich in onze missie kunnen verplaatsen. We zeggen niet alleen dat we spelen en bewegen vaker willen laten terugkomen, dat doen we ook. Onze Sportivators gaan naar scholen en buitenschoolse opvanglocaties om te spelen en te bewegen. We hopen dat dit de toegankelijkheid en het enthousiasme om veel te bewegen stimuleert. 

Hoe is de samenwerking tussen Ska Kinderopvang en Sportivate begonnen? 

In 2018 was er bij Ska behoefte aan beweegfanaten die vanuit een andere invalshoek met kinderen aan de slag gingen. Als beweeg- en speelexperts gingen we daar direct mee aan de slag. Inmiddels hebben al meer dan 30 Sportivators op buitenschoolse opvanglocaties van Ska gewerkt. Hiermee helpen we kinderen, maar ook pedagogisch medewerkers.   

Sinds 2021 hebben we de samenwerking verder uitgediept. Een resultaat van onze samenwerking is dat we een specifiek trainingsschema hebben ontwikkeld voor 8 Sportivators. Deze medewerkers staan op een vaste locatie waar ze bouwen aan het speel- en beweegklimaat. Dit zijn onze sport- en spelexperts. 

Wat is de rol van de Sportivator bij Ska Kinderopvang? 

Een Sportivator heeft een belangrijke opdracht op de buitenschoolse opvang. Hij of zij dient te komen met speel- en beweegaanbod. Ervoor zorgen dat kinderen een leuke middag hebben. Daarbij is een Sportivator met meerdere dingen bezig. 

Een coördinator heeft het mooi omschreven: “Wanneer een Sportivator voor de groep staat, weten kinderen één ding zeker: er komt een activiteit aan.” 

Meer nieuws & blogs