Ssst! De tijger slaapt – Nationale Voorleesdagen bij Ska Kinderopvang

Ssst! De tijger slaapt en de dieren willen haar niet wakker maken. Maar ze ligt wel vreselijk in de weg… Gelukkig heeft Kikker een idee: met een ballon zweven ze over de tijger heen. Daarbij kunnen ze wel wat hulp gebruiken. Blaas je mee, zodat alle dieren veilig aan de overkant komen?

Wethouders lezen voor

Deze week starten de Nationale Voorleesdagen 2018. Op  al onze kinderdagverblijven en peuterwerkplaatsen/voorscholen (peuterspeelzalen ‘nieuwe stijl’) wordt het Prentenboek van het jaar ‘Ssst! De tijger slaapt’ voorgelezen. Door de medewerkers zelf, maar ook door opa’s en oma’s, door de kinderen van de bso en… door de wethouders van Amersfoort, Leusden en Nijkerk met ‘kinderopvang’ in hun portefeuille. (Houd onze berichten in de gaten.)

Net alsof naar de dierentuin

En het blijft niet bij voorlezen alleen, al krijgen de kinderen daar nooit genoeg van! Nee, we maken er een echt feest van. Met een tijgerdans, een tijgerlied en een tijgerpoppenkastvoorstelling. De kinderen die dat willen, kunnen zich als tijger of natuurlijk als elk ander dier laten schminken. We gaan dieren knutselen en spelen dat we net alsof ze naar de dierentuin of misschien zelfs de jungle gaan.

Samen plezier beleven

Spelenderwijs breiden de kinderen tijdens de voorleesdagen hun woordenschat uit, leren ze nieuwe vaardigheden, wordt hun nieuwsgierigheid en hun fantasie geprikkeld en beleven ze samen ontzettend veel plezier!

Tijgers leven in de jungle; daarom is bij kinderdagverblijf Bubbels de leeshoek al als Jungle ingericht, met een schitterend zelfgemaakt schilderij.

Ook bij kindercentrum het Baken in Nijkerk zijn ze klaar voor het voorleesfeest!

Meer nieuws & blogs