Wethouder Erik van Beurden leest voor op kindercentrum Villa Blanca

Tijdens de Nationale Voorleesdagen las wethouder Erik van Beurden voor op Ska-kindercentrum Villa Blanca in Leusden. Dat deed hij uit ‘Ssst! De tijger slaapt’, het prentenboek dat dit jaar centraal staat tijdens de voorleesdagen. Hij deed het zo enthousiast en hij had zo’n leuk contact met de kinderen dat ze er maar geen genoeg van kregen. 

Pedagogisch specialist van Villa Blanca, Nina Huijssoon: “Toen ‘Ssst! De tijger slaapt’ uit was, bleven de kinderen andere boeken naar de wethouder dragen. Wat hen betreft, mocht hij de hele dag blijven voorlezen. Dat liet zijn agenda helaas niet toe, maar gelukkig had hij nog wel tijd voor een rondleiding door ons mooie kindercentrum.

Foto: Hans Niezen

Herhaling en herkenning

De afgelopen weken hebben we het prentenboek ‘Ssst! De tijger slaapt’ al veel vaker aan de kinderen voorgelezen. Jonge kinderen zijn dol op herhaling en houden van herkenning. Toen de wethouder voorlas, wisten ze al precies wat er komen zou, wat het extra leuk en spannend maakte.

Ssst, de baby slaapt!

Ook tijdens het spel van de kinderen merken we hoe het verhaal van de tijger die slaapt, terwijl zijn vrienden stiekem zijn verjaardagsfeestje voorbereiden, leeft. ‘Sst! De baby slaapt’, horen we ze fluisteren, terwijl ze  de poppen verzorgen. Ook wijzen ze regelmatig naar de poster van de Nationale Voorleesdagen, terwijl ze ‘Ssst! De tijger slaapt’ roepen. En de knuffeltijger is op dit moment het favoriete vriendje van de kinderen.

Dierengeluiden raden

Ook onze georganiseerde activiteiten staan tijdens de voorleesdagen in het teken van ‘Ssst! De tijger slaapt’. We hebben met zelfgeknutselde feestmutsen de verjaardag van de tijger gevierd en de kinderen raden dierengeluiden die we ze via een app op onze tablet laten horen.

‘Waar is je neus?’

Op ons kindercentrum werken we met de educatieve methode ‘Uk & Puk’. Ons thema is dit moment ‘Dit ben ik’. Dat laat zich heel goed combineren met het verhaal van ‘Ssst! De tijger slaapt’. Als in het boek de buik van de tijger geaaid wordt, vragen we de kinderen ‘Waar is jóuw buik?’, en als het over de slurf van de olifant gaat, leggen we uit dat dat zijn neus is en vragen we ‘En waar is jóuw neus?’ 

Blazen!

In het boek blazen de dieren heel hard om de ballon over de tijger heen te laten zweven. De oudste baby’s en de dreumesen begrijpen het verhaal nog niet, maar blazen het hele boek lang fanatiek mee en zo beleven ook zij veel plezier aan het verhaal. 
 

Meer nieuws & blogs