Wethouder Houwing leest voor op Ska-peuterwerkplaats de Melodie

Op Ska-peuterwerkplaats de Melodie (onderdeel van kindercentrum de Mammoet) in Zielhorst las wethouder Bertien Houwing het prentenboek‘Ssst! De tijger slaapt’ voor. De wethouder blijkt een bijzonder talent voor interactief voorlezen te hebben, en de peuters leefden dan ook enthousiast mee. 


Foto: Wil Groenhuijsen

Peuterwerkplaats 

De peuterwerkplaats is onze peuterspeelzaal ‘nieuwe stijl’. Alle peuters uit de wijk spelen hier samen. Of hun ouders nu allebei werken of niet, en of ze een steuntje in de rug nodig hebben of misschien juist wat extra uitdaging kunnen gebruiken. De peutergroepen zijn namelijk gemengd, op twee manier. Ze bestaan uit kinderen die direct vanuit de wijk naar de peuterwerkplaats komen en uit kinderen die vanuit het kinderdagverblijf de peuterwerkplaats bezoeken. En ze bestaan uit kinderen mét en zonder een (iets) verhoogde kans op een ontwikkelingsachterstand. (Kinderen die wat extra ondersteuning bij hun ontwikkeling kunnen gebruiken krijgen via het consultatie bureau een ‘VE-indicatie’)

Neem contact met ons op voor meer informatie over de peuterwerkplaats of voorschool. (Peuterwerkplaats en voorschool zijn twee termen voor precies hetzelfde.)

Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een initiatief van Stichting Lezen. Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan jonge kinderen. Voorlezen is niet alleen leuk, maar ook ontzettend goed voor een kind. Het stimuleert de taalontwikkeling, prikkelt de fantasie en bevordert de relatie tussen bijvoorbeeld (groot)ouder en kind. 

Meer nieuws & blogs