Een interview met Marieke van Munster, coördinator kindcentrum de Krakeling bij Ska Kinderopvang. Hoe ervaart zij vandaag de heropening van de kinderopvang?

‘De eerste dag van de heropening is toch een beetje gek nadat we acht weken dicht zijn geweest. Gelukkig hoor ik van de pedagogisch medewerkers dat, ondanks de alle maatregelen, de ochtend zoals gebruikelijk verloopt. De verlegen kinderen hebben soms even de tijd nodig om zich weer thuis te voelen, maar veel kinderen stormen weer als vanouds naar hun favoriete speelgoed. Het is ook ontzettend leuk om te zien dat de kinderen weer blij om weer met hun vriendjes te kunnen spelen!

We hebben alle ouders vooraf uitgebreid geïnformeerd over de maatregelen die we hebben genomen. Er mogen maar een beperkt aantal ouders tegelijkertijd naar binnen om hun kind(eren) af te zetten. Ook moeten ouders bij binnenkomst hun handen desinfecteren. We hebben een samenvatting van de maatregelen aan de deur gehangen zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Misschien moeten de ouders nog wel meer wennen dan de kinderen. Gelukkig houdt iedereen zich aan de maatregelen.

Komende vrijdag gaan mijn collega’s en ik de eerste week nabespreken. We kijken hoe de kinderen de week beleefd hebben en of alles duidelijk is voor de ouders. Maar ik denk dat we er met zijn allen over eens zijn: Wat fijn dat alle kinderen weer welkom zijn bij Ska!’

Meer nieuws & blogs