Sinterklaas is inmiddels terug naar Spanje en de kerstdagen komen eraan. Dé tijd van het jaar om je huis te versieren met glinsterende lichtjes, glazen ballen en zachte dekentjes. Wist je dat het helemaal niet duur of moeilijk hoeft te zijn om je woonkamer of keuken heerlijk knus en gezellig te maken? Bijvoorbeeld door het zelf maken van waxinelichtje-houders! Een gezellige activiteit om samen met je kinderen wat tijd door te brengen en de magie van de feestdagen in huis te halen. En wanneer je klaar bent, kunnen de kids elke dag met trots hun eigen versieringen in huis zien staan pronken!

Dit heb je nodig:

 • Glazen potjes
  Je kunt hier natuurlijk ook oude potjes uit de keuken voor gebruiken. Haal het labeltje eraf, maak het goed schoon, en je hebt een perfecte kaarsenhouder!
 • Lijm
  Het liefst een vloeibare lijm, dat geeft het mooiste resultaat.
 • Verschillende kleuren vloeipapier
  Ga naar een hobbywinkel en kies een paar mooie kleuren uit! Bijvoorbeeld kleurtjes die passen bij de ballen in de kerstboom. Of laat iedereen in het gezin zijn lievelingskleur uitkiezen en maak zo een vrolijke verzameling
 • Mogelijk: Stickers of washi tape
  Met vrolijke stickers en washi tape in bijvoorbeeld kerstthema’s zoals sterretjes, sneeuwvlokjes en glitters kun je de lichtjes-houders nog mooier versieren!

Zo ga je aan de slag:

Smeer de buitenkant van de potjes in met lijm. Scheur dan stukjes vloeipapier af en plak ze op het potje. Dat hoeft helemaal niet recht of netjes. Het is ook niet erg als er stukjes overlappen of overblijven. Wees vooral lekker creatief! Bedek zo je potje en laat de lijm voor een paar uur goed drogen. Plak er eventueel daarna nog leuke stickers of washi tape op.
Zorg wel dat er geen vloeipapier aan de binnenkant van het potje wordt geplakt. Dat is namelijk brandbaar!

Als het potje klaar is, kun je er een waxinelichtje inzetten. Steek het waxinelichtje aan en je mooie kleurrijke versiering is klaar!

Meer nieuws & blogs