de Bergkei

Bergkwartier

Ontdek onze locatie

Ligging

Je vindt kindcentrum de Bergkei in de wijk Berg-Noord, op een prettige, groene locatie. Dichtbij de uitvalswegen van Amersfoort-Zuid. Je kunt je auto het gemakklijkst kwijt in de Prins Frederiklaan en de Kappeyne van de Coppellolaan. De parkeerplekken rondom ons pand zijn namelijk betaald of voor vergunninghouders.

Onze plek

In kindcentrum de Bergkei bieden wij opvang aan kinderen van 0 - 4 jaar (kinderdagverblijf). Ons mooie gebouw is tegen basisschool Pallas Athene aangebouwd. De inrichting is fris en licht. Onze buren zijn een basisschool en een bso: het krioelt hier van de kinderen. 

Wat zullen we doen?

De baby's vermaken zich in hun eigen ruimte op de mat of in de hoge box of gaan gezellig op bezoek bij de grotere kinderen. De peuters zijn dol op knutselen en verkleden zich als prinses of politieman. Ze spelen met de autootjes en de poppen, of bouwen een hoge toren van duplo. De medewerkers organiseren regelmatig thema-activiteiten: een opa & omaweek, een kunstproject of een kabouterweek; er is altijd wel iets bijzonders te beleven.

Buiten spelen!

Onze buitenruimte is ingericht als groene ontdektuin waar de kinderen de natuur kunnen ervaren en beleven. De kinderen gaan er op onderzoek uit, rennen de heuvel op, struinen over de grasheuvel of spelen in de stoere boomhut. Ze rijden rond op hun fietsjes en gooien tussendoor de tank even vol. 

De baby's vinden het heerlijk om op een dekentje in het zachte gras te liggen. We gaan er ook graag op uit, bijvoorbeeld naar het bos en het grasveld vlakbij onze locatie.

Nieuws & blog

Wij laten graag anderen vertellen

uit Amersfoort
4 uit 5 sterren
Ik vind het een heel fijn en prettig kinderdagverblijf. Mooie ruimtes en er wordt goed geinvesteerd in materiaal (nieuwe tuin, nieuw speelgoed). Communicatie is top!

Fotoalbum

Kindcentrum de Bergkei

Diensten & aanbod

Kinderdagverblijf

Onze medewerkers verzorgen en begeleiden je kindje met liefde en aandacht. In de veilige omgeving van het kinderdagverblijf kan het onbezorgd de wereld ontdekken.

Wij bieden kinderen de ruimte om zich te ontwikkelen en de wereld om zich heen te ontdekken. Figuurlijk en ook letterlijk: we vinden het heerlijk om binnen en buiten op avontuur te gaan. De deur naar de buurgroep staat regelmatig open. Hierdoor zijn er altijd leeftijdsgenootjes om mee te spelen. Twee buurgroepen hebben een gezamenlijk team van pedagogisch werkers. Alle kinderen en medewerkers kennen elkaar; hierdoor is er altijd een vertrouwd gezicht voor de kinderen.

Wij begeleiden de kinderen in kleine groepjes, waardoor ze veel persoonlijke aandacht krijgen. Deze groepjes worden (spontaan of gericht) gevormd door kinderen met dezelfde leeftijd, ontwikkelingsfase en/of interesse. We stimuleren de ontwikkeling van de baby’s, dreumesen en peuters met erkende ontwikkelingsgerichte programma’s als Uk & Puk en Piramide.

Informatie

Diensten op deze locatie

  • Kinderdagverblijf
GGD-inspectierapport (registratienummer)

Bereikbaar op

Adres

Doctor Abraham Kuyperlaan 9
3818 JB Amersfoort

Meer weten over Ska Kinderopvang

Animatie pedagogisch beleid Bekijk meer