de Zilverberg

Vathorst-de Velden

Ontdek onze locatie

Ligging

Kindcentrum de Zilverberg vind je op een kindvriendelijke plek in de wijk Vathorst-de Velden. Ons kindcentrum wordt gevormd door een kinderdagverblijf, een speelleergroep en een bso. We hebben een gezellig onderkomen in het multifunctionele gebouw de Brink. De Zilverberg ligt heel centraal ten opzichte van de fietsroutes in de wijk.

Onze plek

Ons kindcentrum is gehuisvest in een ruim, overzichtelijk gebouw met veel ramen. Op de begane grond hebben we in de geschakelde groepsruimtes vaste, herkenbare plekken voor verschillende soorten spel. Dit biedt de kinderen rust en overzicht.

Via de grote, glazen schuifdeuren kunnen de kinderen naar de brede speelgang, waar ze met leeftijdsgenootjes uit de andere groepen kunnen spelen en waar we gezamenlijke activiteiten aanbieden.

De baby's ontdekken de wereld om zich heen in hun eigen, afgebakende plek in de groepsruimte. De kinderen van de speelleergroep en de bso hebben boven hun eigen, ruime domein.

Reggio Emilia

Op het kinderdagverblijf en de speelleergroep in de Zilverberg laten wij ons inspireren door de pedagogische visie van Reggio Emilia. Kinderen worden geboren met veel mogelijkheden, zijn sterk, krachtig en creatief. Zij zijn van nature door en door sociale wezens. Kinderen hebben, hoe jong ze ook zijn, allerlei manieren om zich te uiten. Met hun lichaamshouding, door te vertellen, te zingen, te dansen, met gebaren, door te knutselen.

Wij luisteren en kijken goed naar hen en ontdekken zo wat hen bezighoudt. Daar spelen we actief op in. We laten ons leiden door de natuurlijke nieuwsgierigheid van de kinderen en gaan samen met hen op onderzoek uit. We maken heel veel foto's en korte verslagjes, zo kunnen we met de kinderen terugblikken op wat we gedaan hebben. Ook u als ouders krijgt zo een goed beeld van waar uw kind mee bezig is geweest.

Buiten spelen!

Ook buiten is van alles te doen. We hebben twee buitenruimtes: een speciaal voor de baby's en een spannender gedeelte voor de peuters. Hier crossen we met onze fietsen van het heuveltje, verstoppen ons achter de muur of bouwen zandkastelen in de zandbak. En willen we echt op avontuur, dan trekken we erop uit met de bolderkar. Voor een picknick in het park of een uitje naar kinderboerderij de Brinkhorst. Een beetje regen? Dat is alleen maar leuk: paraplu op, laarzen aan en stampen in de plassen!

Voor de bso-kinderen zijn er bij de Zilverberg volop speelplekken waar we kunnen rennen, klimmen en klauteren. We verbouwen groente in onze eigen moestuin, plukken bloemen of gaan voor een boodschap naar de supermarkt. En onderweg kijken we goed om ons heen: met hout dat we onderweg vinden, bouwen we later een stoere hut! 

Nieuws & blog

Wij laten graag anderen vertellen

uit Amersfoort
4 uit 5 sterren
Zijn tevreden over de opvang. Wel hebben wij war ideeen betreft een digitaal ruilingssysteem. Nu is als ouder niet inzichtelijk wanneer er plek is en sta je soms lang op een wachtlijst dir uiteindelijk geen plek geeft. Op het kdv (andere organisatie) werken we met een online systeem waar ouders zelf kunnen schuiven met het dagdeel en meteen zien of deze beschikbaar is. Veel klantgerichter!
uit Amersfoort
4 uit 5 sterren
Goed, Gezellig, Jammer dat zo vaak de medewerkers worden verwisseld en vervangen.

Fotoalbum

Kindcentrum de Zilverberg

Diensten & aanbod

Kinderdagverblijf

Onze medewerkers verzorgen en begeleiden je kindje met liefde en aandacht. In de veilige omgeving van het kinderdagverblijf kan het onbezorgd de wereld ontdekken.

Wij bieden kinderen de ruimte om zich te ontwikkelen en de wereld om zich heen te ontdekken. Figuurlijk en ook letterlijk: we vinden het heerlijk om binnen en buiten op avontuur te gaan. De deur naar de buurgroep staat regelmatig open. Hierdoor zijn er altijd leeftijdsgenootjes om mee te spelen. Twee buurgroepen hebben een gezamenlijk team van pedagogisch werkers. Alle kinderen en medewerkers kennen elkaar; hierdoor is er altijd een vertrouwd gezicht voor de kinderen.

Wij begeleiden de kinderen in kleine groepjes, waardoor ze veel persoonlijke aandacht krijgen. Deze groepjes worden (spontaan of gericht) gevormd door kinderen met dezelfde leeftijd, ontwikkelingsfase en/of interesse. We laten ons op de Zilverberg inspireren door de pedagogische visie van Reggio Emilia. De oudste peuters doen mee met het programma van de speelleergroep.

Aanbod op deze locatie

Speelleergroep

De speelleergroep is onze peuterspeelzaal 'nieuwe stijl'. Bij  de speelleergroep spelen de kinderen heerlijk samen. Dat is leuk, en ook leerzaam: ze leren rekening houden met anderen, samenwerken, delen, op hun beurt wachten... Allemaal sociale vaardigheden die ze nodig hebben op de basisschool! We laten ons op de Zilverberg inspireren door de pedagogische visie van Reggio Emilia.

Openingstijden

De speelleergroep is open van 8:30 tot 13:50 uur. Er zijn geen vastgestelde combinaties van dagdelen. Ouder(s)/verzorger(s) kiezen zelf het dagdeel/de dagdelen die zij willen afnemen.

Aanbod op deze locatie

Buitenschoolse opvang

Als je uit school komt, wil je doen wat je leuk vindt. Het is tenslotte je vrije tijd! Eerst wat drinken, je verhaal kwijt en dan... lekker spelen! Wij bieden de kinderen een uitdagend en afwisselend programma met activiteiten, workshops, clinics en uitstapjes op het gebied van sport & spel, cultuur, creativiteit en natuurbeleving. Iedere pedagogisch werker heeft z'n eigen talent of specialisme en wij werken vaak samen met andere partijen. De kinderen kiezen zelf aan welke activiteiten zij mee doen. En lekker niks doen mag natuurlijk ook!

Voorschoolse opvang

Als uw kind op Elmo is geplaatst en op basisschool de Marke of het Zwaluwnest zit, kunt u ook gebruik maken van onze voorschoolse opvang. De kinderen kunnen vanaf 7.30 uur gebracht worden. Wij zorgen ervoor dat de kinderen veilig naar school gebracht worden; de jongsten tot in het klaslokaal.

Bso-extra

Op bso Elmo hebben wij een aantal 'bso-extra'-plaatsen voor kinderen die extra structuur en begeleiding nodig hebben. Kijk voor meer informatie op de pagina Bso-extra.

Aanbod op deze locatie

Tienerclub

Te oud voor de bso? Dan voel je je vast thuis op tienerclub JEM! Bij de tienerclub hebben de kinderen hun eigen ruimte, die ze zelf helpen inrichten en aankleden. Zo wordt het ook echt hun eigen plek. Hier kunnen ze kletsen, chillen, sporten, koken, creatief bezig zijn, een gezelschapsspel doen, gamen op de computer of onder toeziend oog hun huiswerk maken.

Basisscholen

Op deze locatie vangen wij kinderen op van de volgende basisscholen:

 • De Gondelier

  Basisschool
  Adres:
  Zwartsluiskade 2, Amersfoort
 • De Marke

  Basisschool
  Adres:
  Wezeperberg 4, Amersfoort
 • De Vuurvogel

  Basisschool
  Adres:
  Zwartsluiskade 2, Amersfoort
 • Het Zwaluwnest

  Basisschool
  Adres:
  Darthuizerberg 133, Amersfoort

Informatie

Diensten op deze locatie

 • Kinderdagverblijf
 • Speelleergroep
 • Buitenschoolse opvang
 • Tienerclub
GGD-inspectierapport (registratienummer)

Bereikbaar op

Adres

Zilverberg 1
3825 DK Amersfoort

Meer weten over Ska Kinderopvang

Animatie pedagogisch beleid Bekijk meer