Aangepaste maatregelen RIVM in de kinderopvang

Meer informatie

Graag informeer ik u over de aanpassingen van de richtlijnen van het RIVM na de persconferentie van afgelopen vrijdagavond. Ska Kinderopvang volgt de richtlijnen van het RIVM op. In onderstaand bericht leest u de wijzigingen voor de kinderopvang, die per direct ingaan.

Voor kinderen op de kinderopvang en basisonderwijs geldt:

  • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling én tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden. Dit geldt ook op de kinderopvang en het basisonderwijs.

 

  • Heeft het kind verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen of keelpijn), of bekende hooikoortsklachten, dan mag hij of zij wel naar de kinderopvang of naar de basisschool. Het kind hoeft niet getest te worden op corona. Dit geldt niet als het kind een nauw contact is van iemand die corona heeft. Of als het kind bij iemand woont die koorts heeft of benauwd is. Dan moet hij of zij thuisblijven.

 

  • Heeft het kind andere klachten, die bij COVID-19 kunnen passen, zoals koorts, benauwdheid of (meer dan incidenteel) hoesten, dan moet hij of zij thuisblijven tot de klachten 24 uur over zijn. Het kind hoeft niet getest te worden voor corona, tenzij hij of zij ernstig ziek is. Neem dan contact op met de huisarts.

 

  • Heeft het kind ook koorts en/of benauwdheid? Dan blijft iedereen in het huishouden thuis.

 

  • Als iemand in het huishouden positief is getest op COVID-19, blijft iedereen in het huishouden thuis. Krijg het kind klachten? Maak een afspraak voor een coronatest.

 

  • Komt het kind terug uit een gebied dat een oranje of rood reisadvies heeft vanwege corona of krijg je een notificatie met de Coronamelder-app, dan gelden voor kinderen tot en met 12 jaar de bovenstaande adviezen. Zij mogen wel naar school of de kinderopvang. Voor iedereen ouder dan 12 jaar geldt dat ze na terugreis uit een oranje of rood gebied of na melding van de coronamelder-app 10 dagen thuis moeten blijven (quarantaine). Voor oranje of rode gebieden vanwege corona zie NederlandWereldwijd.

 

Tijdelijk mogen alle kinderen in de basisschoolleeftijd met alleen verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen of keelpijn) nu weer gewoon naar school en de kinderopvang. Het huidige testbeleid is aangescherpt en kinderen tot en met 12 jaar hoeven niet getest te worden. Dit is een tijdelijke uitzondering.

Meer informatie

Kijk op de website van het RIVM voor de laatste informatie. Op www.skaupdate.nl vindt u de laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus en de kinderopvang. Uiteraard blijven we u ook op de hoogte houden via het Mijn Ska Ouderportaal.

Blijf alert

Afgelopen vrijdag werd duidelijk dat het aantal besmette personen helaas weer stijgt. Voor de veiligheid van uw kind(eren), onze medewerkers en uzelf vraag ik u alert te blijven en de maatregelen van het RIVM in acht te nemen tijdens het breng- en ophaalmoment van uw kind(eren). Op elke locatie hebben we bij de in- en uitgang een poster met de maatregelen van het RIVM hangen.

Meer updates