Compensatie

Meer informatie

Mocht een groep vaker sluiten dan kun je een financiële compensatie krijgen voor de gemiste opvang vanaf de tweede dag (per kindcontract). Wij passen dit voor je aan en sturen je automatisch een creditnota voor deze uren én een aangepast urenoverzicht voor de betreffende maand. Vergeet niet de aanpassingen in de uren door te geven bij de Belastingdienst via: www.belastingdienst.nl of via de app Kinderopvangtoeslag. 

Let op:  

Je ontvangt van de Belastingdienst toeslag over de opvang uren die vooraf door jou zijn opgegeven. Door de sluiting van de groep neem je echter minder uren af. Dat betekent dat je te veel kinderopvangtoeslag ontvangt. Houdt hierbij rekening dat de vermindering in uren pas achteraf wordt verwerkt door de Belastingdienst. Dit betekent dat je later in het jaar geld (te veel ontvangen kinderopvangtoeslag) moet terugbetalen (naheffing) aan de Belastingdienst, aangezien de opvang uren in de werkelijkheid minder zijn geworden. Bij vragen hierover kun je contact opnemen met de Belastingdienst: 0800 – 0543 (gratis). 

Alle inkomsten investeren wij om onze pedagogische kwaliteit te verbeteren. Je kunt er dus ook voor kiezen om bij sluitingen geen gebruik te maken van de compensatie. Je hoeft dan geen wijzigingen door te geven in het aantal uren, je kinderopvangtoeslag loopt dan gewoon door en je ontvangt geen naheffing. Wil je van deze optie gebruikmaken? Laat het ons dan weten per mail via: klanten@ska.nl 

Heb je verdere vragen? Stel deze gerust aan één van onze klantadviseurs via 033 – 470 13 03 of klanten@ska.nl. 

 

Meer updates