Corona en vakantie naar het buitenland

Meer informatie

Onderstaande informatie is bijgewerkt op 7 augustus 2020. Nog even, en dan is het vakantie! Tijd om misschien even wat afstand te nemen en te ontspannen in deze bijzondere periode.

Wijs op reis - Ska

Wat zijn de regels voor kinderen die op vakantie zijn geweest in landen met en oranje of rood reisadvies?
Het wordt afgeraden om op vakantie te gaan naar ‘oranje en rode landen’. Wie toch gaat en terugkomt uit een oranje of rood land, wordt dringend geadviseerd 14 dagen in quarantaine te gaan. De quarantaine geldt ook voor kinderen van boven de 12 jaar. Omdat kinderen tot en met 12 jaar nauwelijks een rol spelen bij besmetting met COVID-19 geldt voor hen de uitzondering dat zij wel naar de kinderopvang en school mogen en aan sportactiviteiten mogen deelnemen. Zij mogen dan de eerste 14 dagen echter niet door hun ouders worden gebracht.

Wat zijn de regels voor ouders die op vakantie zijn geweest in landen met een oranje reisadvies?
Het wordt afgeraden om op vakantie te gaan naar ‘oranje en rode landen’. Ouders die toch gaan en terugkomen uit een oranje of rood land, worden dringend geadviseerd om 14 dagen in quarantaine te blijven. Zij moeten dus thuisblijven en mogen ook niet naar de kinderopvang komen. Voor eventueel halen en brengen van kinderen tot en met 12 jaar zullen ze anderen moeten vragen.

Bron: RIVM

Uiteraard zijn onze medewerkers ook geïnformeerd over de regels als zij op vakantie gaan naar het buitenland. Wij vragen ieder zijn verantwoordelijk te nemen zodat medewerkers, kinderen en ouders geen risico hoeven te lopen. Heeft u vragen of twijfelt u, stel deze gerust aan de coördinator van uw locatie.

Wij wensen u een hele fijne vakantie en een mooie zomer!

Meer updates