Nieuwe update Ska in Balans

Meer informatie

Afgelopen zomer hebben we volop doorgewerkt aan Ska in Balans. We nemen je graag mee in de acties die we hebben uitgevoerd in de zomer. Onderstaand kan je een overzicht vinden van alle acties:

1.       We hebben in de in de zomervakantie veel (gedupeerde) ouders gesproken. Dit waren ouders die vragen hadden die wij vervolgens op onze FAQ hebben toegevoegd. 

2.       We hebben ook gesproken met Ouders uit Balans waar ook de voorzitter van de Centrale Oudercommissie (COC) bij aanwezig was. Het was een constructief gesprek waarin we verbeterpunten voor Ska besproken hebben. Het verslag van dit gesprek wordt binnenkort ook op deze website geplaatst zodat alle ouders dit kunnen lezen.  

3.       De personele krapte is een probleem in de gehele kinderopvangbranche. Er een brandbrief verstuurd, ondertekend door meer dan 200 kinderopvangorganisaties, naar Minister van Gennip en daar hebben we hebben reactie op gekregen. De reactie van Minister van Gennip hebben we op onze website geplaatst en lees je hier.   

4.       Nieuwe wervingscampagnes zijn inmiddels live gegaan en een nieuwe werkenbijska.nl is in productie. Een nieuwe website gericht op nog beter online solliciteren. Een nieuwe huisstijl die de doelgroep meer aanspreekt en makkelijker solliciteren zijn naast een verbeterde vacaturepagina hierin speerpunten geweest. Deze website is over 6 weken gereed. 

5.       We zijn ook gestart met het goed in beeld brengen van de voorrangswachtlijsten. De kinderen zijn inmiddels allemaal gekoppeld aan de wachtlijst van de locaties en dagen naar keuze. We gaan echter op dit moment nog niet over tot het (her)plaatsen van kinderen. We begrijpen heel goed dat dit niet de boodschap is die je als ouder met een beëindigd contract wil te horen. Zeker niet als je weet dat er ook kinderen vertrekken van locaties vanwege hun leeftijd of bijvoorbeeld een verhuizing. We vinden het dan ook belangrijk dit goed aan jullie uit te leggen.  

De arbeidsmarkt is op dit moment erg onrustig en de personele krapte blijft voorlopig aanhouden. Ook voor de kinderopvang is de verwachting dat het aantal medewerkers de komende tijd nog blijft krimpen. Dit zien we terug in de instroom van medewerkers. Ondanks dat onze nieuwe wervingscampagnes op volle toeren draaien zien we onze instroom niet toenemen. We anticiperen dan ook op een verdere krimp van de kinderopvang. We willen in de toekomst georganiseerde sluitingen of eenzijdig beëindigen van contracten voorkomen, daardoor (her)plaatsen we voorlopig nog geen kinderen. Mochten we op een enkele plek toch een mogelijkheid zien dan nemen we contact op met de betreffende ouder die in aanmerking komt voor deze plek.  Benieuwd naar hoe wij werken met de voorrangswachtlijst? We plaatsen binnenkort een aantal voorbeelden op www.skainbalans.nl om de werkwijze te verduidelijken.  

6.       Ska werkt verder aan de periode na september  

Ska in Balans stopt niet per september.  We kiezen nu voor stabiliteit in de teams en groepen van de hele organisatie. We geven hen de ruimte om in de nieuwe situatie weer hun werkritme en waar aan de orde nieuwe collega’s en kinderen te leren kennen. We werken zo geleidelijk naar stabiliteit. Zodra er weer ruimte ontstaat voor nieuwe plaatsingen, dan communiceren we dit met de betreffende ouder. We benaderen de ouders van de voorrangswachtlijst uiteraard als allereerste. Wij verwachten niet dat we in 2022 al veel ouders blij kunnen maken met een voorrangsplaatsing.  

Meer updates