De Magneet zorgt voor verbinding in het Soesterkwartier

bron: www.mediagroep-eva.nl/nieuws

Op woensdag 23 juni 2021 is de officiële opening van het nieuwe buurtspeelplein van Dalton Kindcentrum De Magneet in het Soesterkwartier. Het plein biedt een scala aan speelmogelijkheden: van waterpomp tot knikkerbaan, van klimroute tot schommelmand. Het voetbalveld is bovendien climate proof aangelegd. Met dit speelplein is het Soesterkwartier een prachtige ontmoetingsplek voor alle kinderen uit de buurt rijker.

Ad Goenee, meerscholendirecteur bij Stichting Meerkring: “Het Dalton Kindcentrum De Magneet wil vooral dat het plein een ontmoetingsplek wordt voor kinderen uit de buurt. Daarom heeft de Kinderwijkraad, bestaande uit kinderen van de basisscholen De Magneet, De Kosmos, ’t Anker en De Kubus, meegedacht over hoe we fijn met elkaar kunnen spelen op het plein.

De Kinderwijkraad heeft vijf speelregels opgesteld waarmee ze langs de deuren zijn gegaan om te vragen of buurtbewoners het eens zijn met de regels. Dat is het geval! De groepen 6 van de scholen in de wijk hebben vervolgens mooie tekeningen bij de regels gemaakt. Het bord met de speelregels van het buurtspeelplein wordt tijdens de opening op feestelijke wijze onthuld. En het bijzondere is: het bord komt niet alleen bij dit nieuwe speelplein te hangen, maar ook bij de pleinen van de andere basisscholen en in de toekomst nog op andere plekken in de wijk. Zo doen we dat met elkaar in het Soesterkwartier!”

Benieuwd naar onze locaties in het Soesterkwartier? Bekijk ze hier!

Meer nieuws & blogs