Een muzikale zomer met de muziekcarrousel | Zomeractiviteiten bij Ska

In de zomer van 2023 staan er een aantal leuke en uitdagende activiteiten op de kinderen te wachten. Elke week delen we één van de zomeractiviteiten. Vorig week las je over de voorstelling Wonderbaarlijke Wezens bij Kunsthal KAdE. Deze week lees je over de muziekcarrousel van Muziekvereniging Sint Caecilia. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Heb jij het beste ritmegevoel?

Een zomer met zonnig weer en swingende muziek. Dat willen we toch allemaal! Onder begeleiding van Muziekvereniging Sint Caecilia maken de kinderen van de buitenschoolse opvang kennis met allerlei muziekinstrumenten in de muziekcarrousel. Swingen maar!

Wie heeft het beste ritmegevoel bij het slagwerk? Hoe zwaar is de sousafoon als je deze ook nog moet bespelen? Of hoe zorg je voor de hoogste noot op de trompet? Op al deze vragen zoeken we antwoord. Het leukste onderdeel: alle muziekinstrumenten mogen worden bespeeld door de kinderen van Ska.

Gezonde ontwikkeling

Het bespelen van muziekinstrumenten draagt bij aan de gezonde ontwikkeling van onderen. Kinderen ontwikkelen hun fijne motoriek door toetsen, snaren of andere instrumentenonderdelen te bespelen. Ook helpt muziek in de sociaal-emotionele ontwikkeling. Je dient namelijk te luisteren, samen te werken en te communiceren om samen muziek te maken. Tot slot, natuurlijk is gezamenlijk muziek maken ontzettend gezellig!

We kijken uit naar een muzikale zomer. Misschien staat één van de kinderen over 15 jaar wel in de Lieve Vrouwe Theater, de Flint of Fluor. We hebben er zin in!

Meer nieuws & blogs