Op bezoek bij Wonderbaarlijke Wezens bij Kunsthal KAdE | Zomeractiviteiten bij Ska

In de zomer van 2023 staan er een aantal leuke en uitdagende activiteiten op de kinderen te wachten. Elke week delen we één van de zomeractiviteiten. Vorig week las je over hoe de kinderen hun ideale vakantieplek ontwierpen en deze bezochten met een VR-bril. Deze week lees je over de Wonderbaarlijke Wezens die de kinderen bezoeken bij Kunsthal KAdE. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Wonderbaarlijke Wezens

Deze zomer gaan de kinderen op bezoek bij Kunsthal KAdE. Van 3 juni tot en met 3 september is daar namelijk de tentoonstelling ‘Wonderbaarlijke Wezens’ te zien. Al eeuwen is de mensheid geïnteresseerd in alle bijzondere dieren op aarde. Ook de kinderen van Ska Kinderopvang zijn altijd nieuwsgierig naar alles wat te maken heeft met fabeldieren en mythische wezens.

De kinderen krijgen een rondleiding en bezoeken de kunstwerken met allerlei wonderbaarlijke wezens. De rondleiders gaan het gesprek aan met de kinderen. Wat zie jij als je naar het kunstwerk kijkt? Welke wonderbaarlijke wezens zijn er allemaal? En in wat voor omgeving leven deze wezens?

Zelf aan de slag

Tijdens de workshop gaan de kinderen aan de slag met hun eigen creativiteit en fantasie. Welke wezens en dieren zijn er allemaal? En wat hebben ze nodig om fijn te kunnen leven? Tijdens het bezoek aan Kunsthal KAdE bewonderen de kinderen niet alleen de kunst, maar worden ze zelf dus ook aan het denken gezet.

De jongste groep kinderen krijgt gezamenlijk één groot papieren tekenrol. Op het papier tekenen ze een wonderbaarlijke omgeving waar allerlei verschillende wonderbaarlijke wezens kunnen wonen. De oudste groep kinderen gaat aan de slag om een eigen 3D wereld te maken. Er liggen grote platen waar een eigen wereld uit gemaakt kan worden. Uit tijdschriften en magazines knippen de kinderen zelf plaatjes om de leefwereld vorm te geven.

Je wereld wordt elke dag een stukje groter

Als Ska kinderopvang begeleiden we kinderen in de gezonde ontwikkeling. Hoe leuk is het dat we de kinderen, die tijdens de zomervakantie bij Ska zijn, de mogelijkheid bieden om naar een museum te gaan. Elke dag wordt de beleefwereld van de kinderen een stukje groter. Daar zijn we trots op!

Meer nieuws & blogs