Een zomer vol yoga en dans | Zomeractiviteiten bij Ska

In de zomer van 2023 staan er een aantal leuke en uitdagende activiteiten op de kinderen te wachten. Elke week delen we één van de zomeractiviteiten. Vorig week las je over de Beweeg Detective. Deze week staat kinderyogadans op het programma. Ben jij al zen?

Zijn jouw spieren al warm?

Aan de start van de kinderyogadans krijgt ieder kind een eigen matje. De activiteit begint met een voorstelrondje waarin alle kinderen kort vertellen wie ze zijn. Daarna gaan de kinderen aan de slag om hun eigen lichaam op te warmen ter voorbereiding van de oefeningen. Aan de hand van een liedje worden kinderen bewust van hun eigen lichaam. Starten bij het hoofd, even in de handen wrijven en eindigen bij de voeten. Zijn alle spieren al goed warm?

Op bezoek bij alle werelddelen

Daarna beginnen we met yoga. Het thema van de zomer van Ska is ‘backpak je gek’. Bij elk werelddeel staat er een adem- en bewegingsoefening op het programma. We gaan spelenderwijs van Afrika naar Azië en van Zuid-Amerika terug naar Europa.

Op het einde is er de ruimte voor de kinderen om even te ontspannen. Ilona, de organisator van de kinderyogadans, vertelt een verhaal waarbij de kinderen even tot zichzelf kunnen komen. De kinderen hoeven niks, maar gaan spelenderwijs mee op avontuur. Ben jij al zen?

Gezonde ontwikkeling van kinderen

Yoga en dans dragen bij aan de ontwikkeling van kinderen door het bevorderen van lichaamsbewustzijn, motorische vaardigheden, concentratie, zelfexpressie en emotionele regulatie. Yoga helpt daarnaast ook bij het opbouwen van flexibiliteit en kracht. Dans draagt eraan bij dat kinderen hun creativiteit ontwikkelen. Yoga en dans zijn dus enorm waardevol voor de ontwikkeling van kinderen.

Meer nieuws & blogs