Voor één dag een Beweeg Detective | Zomeractiviteiten bij Ska

In de zomer van 2023 staan er een aantal leuke en uitdagende activiteiten op de kinderen te wachten. Elke week delen we één van de zomeractiviteiten. Vorige week las je over de muziekcarrousel met muziekvereniging Sint Caecilia. Deze week praten we je bij over de Beweeg Detective. Komende zomer worden de kinderen van Ska Kinderopvang namelijk een Beweeg Detective. Benieuwd wat dat inhoudt? Lees dan snel verder!

De Beweeg Detective maakt kinderen op een speelse en interactieve wijze bewust van een gezonde leefstijl. Dit doen ze onder anderen door het geven van gastlessen op school en workshops op BSO’s. Deze zomer komen ze op bezoek bij Ska Kinderopvang. Samen met de kinderen gaat de detective op onderzoek uit. Het onderwerp van het onderzoek is: de energie van je eigen lichaam. Tijdens de workshop komen kinderen erachter wat het effect is van een gezond en minder gezond eetpatroon én hoe dat in verband staat met je fijn en fit voelen.

Suikers op het etiket

De workshop bestaat uit verschillende onderdelen. De workshopgever vertelt kort wat suiker met je lichaam doet. Hierna gaan kinderen met elkaar in gesprek over gezondere én ongezondere producten. Weet jij wat suiker met je lichaam doet? Daarover komen de kinderen alles te weten.

Wat staat er op jouw etiket?

Vervolgens gaan de kinderen aan de slag als detective. Er zijn allerlei producten en bijbehorende etiketten. Met een vergrootglas lezen de kinderen de etiketten om te achterhalen welke ingrediënten en voedingswaarden in de producten zitten. Wat zit er allemaal in een Snelle Jelle? En hoeveel suikerklontjes zitten er in een blikje cola?

Hoeveel stappen zet jij?

Tot slot, de kinderen gaan aan de slag met een beweegactiviteit. Want hoelang moet je bewegen om al die suikers uit je lichaam te krijgen? Samen met een stappenteller spelen de kinderen buiten leuke spellen. Voel jij je al fit en fijn?

Gezonde Kinderopvang

Ska Kinderopvang mag zich met trots een Gezonde Kinderopvang noemen. Een Gezonde Kinderopvangorganisatie kiest ervoor structureel de gezondheid en gezonde leefstijl van kinderen te bevorderen. Ska Kinderopvang zet zich elke dag in voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Daarbij hanteren we drie gezonde pijlers, namelijk gezond eten, gezond bewegen en gezond leven.

Benieuwd naar meer informatie over Gezonde Kinderopvang? Klik hier om meer te lezen!

Meer nieuws & blogs